Cine a mutat pubelele fără contract?

De Alin Gherasim
6Comentarii
Cine a mutat pubelele fără contract?
Se pare că pubelele de la aeroport au fost mutate cu mult înainte de semnarea unui contract.

Încurcate sunt căile administraţiei. Sau nu neapărat încurcate, dar ascunse cetăţenilor. Se pare că pubelele de la aeroport au fost mutate fără semnarea unui contract prealabil, câştigătorul fiind cunoscut cumva încă înainte de depunerea ofertelor. Dar să le luăm în ordine cronologică. În data de 22 octombrie, Consiliul Judeţean Arad (CJA) a publicat un anunţ prin care cerea oferte pentru mutarea pubelelor de la aeroport la o distanţă de 200 de metri faţă de locul în care se aflau. Şi asta pentru că pe vechiul amplasament urma să se facă organizarea de şantier pentru lucrările desfăşurate la Aeroportul Arad. În cererea de oferte se specifica foarte clar faptul că ofertele pot fi depuse până în data de 28 octombrie, la ora 16:00, urmând ca societatea care venea cu preţul cel mai scăzut să câştige acest contract. Dar, se pare, nu s-a mai aşteptat semnarea contractului.
Potrivit unor imagini surprinse în data de 23 octombrie, la doar o zi de la publicarea anunţului, pubelele erau deja mutate. Cum a fost posibil acest lucru? Întrebat de mutare, vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al CJA, Adrian Ţolea, a spus că mutarea este necesară pentru a face loc şantierului. Când a fost întrebat cum a fost posibilă mutarea înainte de semnarea unui contract, Ţolea a spus că nu ştie nimic şi ne-a sfătuit să ne adresăm altor instituţii.
Între timp, pe fir a intrat Dan Bălăcel, directorul Aeroportului Arad. „La solicitarea publicată de CJA privind primirea de oferte pentru mutarea pubelelor nu s-a primit nici un răspuns. În condiţiile în care lucrările la aerogară trebuie să avanseze, s-a luat decizia ca o parte din pubele să fie mutate pe o distanţă mică, pentru a permite continuarea acestor lucrări. În viitor, în funcţie de evoluţia lucrărilor, se va decide cum se va acţiona. Am fost constrânşi de termenul scurt pe care l-am avut la dispoziţie pentru eliberarea spaţiului”, a declarat Dan Bălăcel.
Cu alte cuvinte, Bălăcel ne explică că din data de 22 octombrie şi până în 28 octombrie nu au fost depuse oferte, dar pubelele erau deja mutate în 23 octombrie. Directorul aeroportului omite să ne spună cine le-a mutat şi dacă s-a făcut muncă voluntară sau a fost plătită vreo sumă de bani.

Nu înţelegem

Totodată, nu înţelegem amestecul lui Bălăcel într-o cerere de oferte a Consiliului Judeţean Arad. Dar nu vrem să tragem concluzii, vă lăsăm pe voi, cititorii, să o faceţi.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor