CJA caută, din nou, bani pentru drumuri

De Alin Gherasim
4Comentarii
CJA caută, din nou, bani pentru drumuri
Consiliul Judeţean se pregăteşte pentru o nouă depunere de proiecte pe PNDL. Alte cinci drumuri aşteaptă finanţare.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Arad nu renunţă la ideea de a moderniza 300 de kilometri de drumuri judeţene până în anul 2020. După ce au fost anunţaţi că au primit finanţare pentru modernizarea drumurilor Bârsa-Moneasa-limită de judeţ Bihor, Sânmartin-Olari-Caporal Alexa şi Nădab-Seleuş, totul în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală, dar şi modernizarea drumurilor Arad-Şiria-Pâncota-Buteni şi Sânpetru German-Gelu, acestea fiind pe fonduri europene, cei de la CJA se pregătesc pentru o nouă depunere de proiecte. Este vorba despre programul PNDL 3. „Pregătim o nouă depunere de proiecte pe PNDL. Vorbim despre modernizarea drumurilor Mişca-Apateu-Berechiu, Lipova-Şiştarovăţ-Cuveşdia, Drumul Regilor, respectiv Petriş-limită de judeţ Hunedoara, Gurahonţ-Buteni şi Dieci-Dezna”, a explicat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Sergiu Bîlcea. Acesta a mai spus că „noi considerăm că la prima depunere de proiecte Aradul merita mai mulţi bani. Acum încercăm să forţăm atragerea de fonduri pentru modernizarea drumurilor judeţene”.

Hotărâri pentru bani
În şedinţa extraordinară a CJA, care a avut loc vineri, 9 martie, consilierii au adoptat două hotărâri care fac referire exact la depunerea proiectelor mai sus menţionate. Mai precis, s-a votat aprobarea cofinanţării de către Consiliul Judeţean pentru modernizarea drumului Gurahonţ-Buteni. Modernizarea celor 22 de kilometri este estimată la suma de 39 de milioane de lei, iar cofinanţarea CJA ar fi de 1,5 milioane de lei. Tot în şedinţa de vineri a fost adoptată şi hotărârea referitoare la aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru modernizarea celor 11 kilometri de pe drumul Dieci-Dezna. Lucrarea ar urma să coste 21,3 milioane de lei, iar cofinanţarea proprie a Consiliului Judeţean a fost estimată la 1,1 milioane de lei. Trebuie menţionat că ambele hotărâri au fost adoptate în unanimitate.

Mingea, la Guvern
CJA a făcut paşii necesari pentru a depune proiectele pentru finanţare în cadrul PNDL. Acum, mingea este în terenul Guvernului, la Ministerul Dezvoltării Regionale, acolo unde se stabilesc proiectele care primesc bani de la stat. Reamintim că, anul trecut, Consiliul Judeţean a depus pe PNDL şapte proiecte care vizează modernizarea drumurilor judeţene. Dintre acestea, doar trei au primit finanţare.

Taguri: , , ,


4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor