Cladire noua pentru Pediatrie

De Alin Gherasim
Reactualizat la:
Cladire noua pentru Pediatrie
Consiliul Judeţean Arad vrea să amenajeze o secţie de Pediatrie nouă în incinta Spitalului Judeţean Arad.

ARAD. Noi proiecte sunt pe cale să demareze la Spitalul Judeţean Arad. Consiliul Judeţean Arad (CJA) s-a gândit la o nouă investiţie, de această dată fiind vorba despre amenajarea unei secţii de Pediatrie şi a unei secţii de Neuro-Psihiatrie Infantilă. CJA a realizat deja un studiu referitor la costurile pe care le va genera această nouă investiţie, iar acum aceste costuri vor fi prezentate consilierilor judeţeni care vor trebui să le aprobe prin vot. Practic, în baza proiectului care se referă la indicatorii tehnico-economici, se are în vedere amenajarea clădirii C 10 a Spitalului Judeţean, clădire în care funcţionează în prezent secţiile de Pediatrie 1 şi Boli Infecţioase Copii.

„Lucrările de amenajare constau în principal în supraetajarea clădirii existente astfel încât clădirea va avea un regim de înălţime D+P+2E”, se arată în documentele CJA. Una dintre secţiile care funcţionează în prezent în imobilul respectiv, adică Boli Infecţioase Copii, va fi înlocuită cu cea de Neuro-Psihiatrie Infantilă, iar secţia de Infecţioase va fi mutată într-o altă locaţie.

Costuri şi modificări

Potrivit indicatorilor tehnico-economici care vor ajunge pe masa consilierilor judeţeni, această lucrare va costa, estimativ, 15 milioane de lei, respectiv 3,4 milioane de euro. Aria construită desfăşurată ce urmează să fie reabilitată este de 3.491 de metri pătraţi. Noua clădire ar urma să aibă un total de 53 de paturi dintre care 38 la Pediatrie 1 şi 15 la Neuro-Psihiatrie Infantilă. Deşi durata execuţiei este estimată la 22 de luni, CJA se angajează să achite lucrarea eşalonat, în doi ani de zile. Practic, în primul an va fi plătită suma de 6 milioane de lei, iar restul de 9 milioane în anul următor, întregul proiect fiind gândit a fi suportat din bugetul propriu al judeţului.

Bani pentru proiect

Consilierii judeţeni au de votat, în cadrul acestui proiect, două chestiuni diferite. Prima se referă la aprobarea indicatorilor tehnico-economici, în timp ce al doilea punct al proiectului de hotărâre se referă la alocarea sumei de 236.000 de lei, sumă necesară pentru întocmirea proiectului tehnic, document ce este imperativ pentru demararea lucrărilor de modernizare. Dar, pentru moment, nu se ştie care va fi momentul în care va demara această amenajare.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !