Claudia Boghicevici :PDL cere demisia de onoare a Ministrului Muncii

De Simion Todoca
8Comentarii
Claudia Boghicevici :PDL cere demisia de onoare a Ministrului Muncii
ARAD. Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, trebuie să îşi prezinte demisia de onoare, având în vedere că este incapabilă să rezolve problemele legate de plata asistenţilor persoanelor cu handicap, iar influenţa ei în Guvern este inexistentă, a declarat deputatul PDL Claudia Boghicevici, coordonator al portofoliului Muncii şi Protecţiei Sociale în Guvernul alternativă PDL.

Boghicevici acuză nu doar faptul că există numeroase întârzieri ale plăţilor pentru asistenţii persoanelor cu handicap, ci şi, mai ales, semnalele privind disponbilizarea acestora, tot ca urmare a lipsei fondurilor în bugetele locale.“Îi cerem doamnei Câmpeanu să facă un exerciţiu de transparenţă, prezentând opiniei publice care sunt sumele exacte neonorate în acest an pentru asistenţii persoanelor cu handicap, aşa încât oamenii să ştie exact dacă la rectificarea bugetară această problemă este rezolvată doar parţial şi pompieristic, sau într-adevăr Ministerul Muncii primeşte toate fondurile necesare”, a afirmat deputatul PDL. Claudia Boghicevici a subliniat că demisia ministrului Muncii este cu atât mai necesară cu cât influenţa sa în guvern este practic inexistentă. „Doamna Câmpeanu a preferat să predea sistemul de asistenţă socială pe mâna baronilor locali decât să se lupte până la capăt şi să demisioneze dacă nu este ascultată”, consideră deputatul PDL. Boghicevici a anunţat că PDL va depune o iniţiativă legislativă prin care va solicita ca plata indemnizaţiilor şi asistenţilor personali să fie efectiv asigurată de la bugetul de stat, prin Autoritatea Naţională pentru Protecţia Persoanelor cu Handicap (ANPH), respectiv direcţiile judeţene. Astfel, persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora nu vor mai avea de suferit din cauza nepriceperii şi ignoranţei Guvernului, având în vedere că Ministerul Muncii nu face nimic pentru a pentru a remedia această problemă, dovadă răspunsul primit la intepelarea pe aceată temă. “Aşa cum ne-a obişnuit de 17 luni încoace, ministrul Mariana Câmpeanu plânge pe umărul persoanelor defavorizate doar atunci când poate să le promită ceva, de obicei numai firimituri. În acest caz însă, doamna Câmpeanu stă ascunsă, nu suflă o vorbă, pentru că ştie că este în culpă. Doamna ministru recunoaşte că guvernul USL a tăiat din fondurile pentru indemnizaţiile asistenţilor persoanelor cu handicap. Numai că, ne spune aceeaşi doamnă ministru, acest guvern nu are altă soluţie decât o iluzorie alocare compensatorie la rectificarea bugetară de la sfârşitul acestei luni. Asta în condiţiile în care sume necesare la rectificare sunt şi pentru educaţie, sănătate, ordine publică sau investiţii în infrastructură şi în condiţiile în care veniturile la bugetul de stat sunt cu opt miliarde de lei mai puţin decât cele prognozate, decât cele pe care s-a croit acest buget”, conchide Claudia Boghicevici.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor