Comemorare la Săvârșin în prezența Principesei Margareta

De Vasile Obsitos
4Comentarii
Comemorare la Săvârșin în prezența Principesei Margareta
© FOTO: V. Obsitos
Prima slujbă de comemorare a Reginei Ana, desfăşurată în ţară în prezenţa Alteţelor Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu a avut loc duminică în biserica ortodoxă din comuna Săvârşin, judeţul Arad.

Câteva zeci persoane, dintre care unele venite de la zeci de kilometri depărtare au participat la eveniment. Slujba a avut loc cu începere de la ora 11:45 şi a fost oficiată de catre Arhiepiscopul Aradului dr. Timotei Seviciu și părintele paroh Călin Mădăluţă. Biserica Ortodoxă din Săvârşin este locul în care membrii Familiei Regale merg la slujbe când sunt la Castelul Regal de la Săvârşin, în special în perioada sărbătorilor de iarnă, Castelul de la Săvârşin fiind locul preferat al Regelui Mihai I. Familia Regală va anunţa, luni, dacă Regele Mihai I va veni la înmormântarea Reginei, dar numai după ce vor fi consultaţi medicii. În Biserica Ortodoxă din comuna Săvârşin, acolo unde se află castelul regal, slujbe în memoria Reginei Ana se oficiază în fiecare zi, încă de marţi, iar clopotele bisericii bat în fiecare seară până la înmormântarea Reginei.
Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu au ajuns la Săvârşin încă de vineri şi rămân la Castel până luni.

Coroane si flori la Domeniul Regal Săvârșin

Pentru localnicii din Săvârşin membrii Familiei Regale erau foarte apropiaţi, localnicii fiind foarte mândri că timp de câteva luni pe an Regele şi Regina erau consăteni cu ei. Coroane, flori, lumânări şi candele au fost depuse şi la principala poartă de acces pe Domeniul Regal Săvârşin, unde se află Castelul Regal Săvârşin, acestea fiind adunate de către angajaţii castelului şi duse în curtea proprietăţii. Omagiile au fost aduse atât de către localnici, cât şi de către persoane din alte judeţe care au trecut prin zonă şi s-au oprit pentru a aduce un omagiu Reginei Ana.
O delegaţie oficială a autorităţilor locale din comuna Săvârşin, condusă de către primarul Ioan Vodicean, va merge, vineri, 12 august, la Bucureşti pentru a aduce un ultim omagiu din partea comunităţii din Săvârşin.

Înmormântată la Curtea de Argeș

Majestatea Sa Regina Ana a României, soţia Regelui Mihai I al României, a murit, luni, 1 august, la ora 13:45 de minute, la vârsta de 92 de ani, la Spitalul din Morges, în Elveţia. Corpul neînsufleţit al Reginei Ana va fi adus în România, marţi, şi va fi aşezat în holul de onoare al Castelului Peleş şi în Sala Tronului din Palatul Regal din Bucureşti. Regina Ana a României va fi înmormântantă pe data 13 august, la Curtea de Argeş, în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală. Regina Ana a fost ultima dată a fost la reşedinţa preferată a Regelui Mihai I, Castelul Regal din Săvârşin, în august 2014, când de Sfânta Maria, Regele Mihai I şi Regina Ana au onorat cu prezenţa Majestăţilor Lor inaugurarea “Casei Musafirilor”, edificiu situat în “Satul Regal”, la intrarea pe domeniul Săvârşin. Regele si Regina au stat atunci la Săvârşin circa o lună.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor