COMENTARIUL ZILEI A bătut toaca pentru facebook

De Simion Todoca
1Comentariu
COMENTARIUL ZILEI A bătut toaca pentru facebook
© Simion Todoca
La solicitarea sa, Klaus Iohannis a susţinut un discurs în Parlament. Preşedintele le-a vorbit parlamentarilor despre necesitatea responsabilizării lor, despre unirea forţelor pentru ca România să meargă mai departe.

„Vă propun un altfel de an electoral, care să nu fie nici populist, nici unul al măsurilor hazardate, în care competiţia pentru voturi să nu excludă preocuparea pentru contrucţia pe termen lung…Atât timp cât nu punem agenda României mai presus de agenda proprie, nimeni nu va avea de câştigat pe termen lung”, a perorat prezidentul. Crede el, cumva, că pe cineva din sală îl interesa (sic) interesul naţional, că parlamentarii cu care vorbea vor pleca ruşinaţi capetele şi vor scuipa în sân, a lepădare de Satan? Nici pomeneală, doar ştie şi el că din piele de câine nu faci burduf de brânză. De fapt, nu lor le vorbea, ci milioanelor de fani de pe facebook, cărora le va spune „priviţi-i, le-am cerut să nu-şi mai bată joc de ţară, să nu mai fie corupţi, hoţi şi mincinoşi, dar ei şi-au văzut mai departe de ale lor. Veniţi la vot şi votaţi oamenii mei, daţi-mi Parlamentul Meu, pentru că eu vă vreau binele”.

A mai vorbit Klaus Iohanis pentru Angela Merkel ( Pentru România, priorităţile şi obiectivele majore în materie de politică externă rămân aceleaşi) şi pentru SUA ( Unul dintre obictivele României în cadrul summitului de la Varşovia e ca la finalul reuniunii NATO să confirme interesul puternic pentru Europa centrală şi de est şi în special pentru regiunea Mării Negre). A avut, totodată, grijă să strecoare o promisiune şi românilor din Anglia, speriaţi de intenţiile lui Cameron : „Românii care lucrează în Marea Britanie nu vor fi afectaţi de mecanismul de salvgardare. Cu privire la indexarea alocaţiilor pentru copii, decizia are un caracter nediscriminatoriu pentru românii care lucrează în Marea Britanie şi care primesc deja alocaţii pentru copiii rămaşi acasă”. Deh, voturile din diaspora şi-au dovedit deja utilitatea!

În fine, dar nu în ultimul rând, trebuia să emită şi o avertizare sistemului încă aflat, parţial, sub comanda lui Traian Băsescu: „Este important ca alegerile pentru CSM să fie departe de zona politicului. Nu voi fi un simplu spectator în acest proces”. Preşedintele nu a spus-o degeaba, Băsescu îl atacă pe toate fronturile, profitând de oamenii pe care i-a pus la butoane şi care au rămas încă acolo. Aceştia trebuia să fie, încă odată, avertizaţi că ar fi cazul să se teamă mai tare de actuala putere decât de şantajul lui Băsescu.
„Preşedintele a vorbit în Parlament, dar nu pentru parlamentari, pentru că doar ar fi bătut toaca la urechile surzilor”1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor