COMENTARIUL ZILEI Cine l-a „inventat” pe Marian Munteanu?

De Simion Todoca
1Comentariu
COMENTARIUL ZILEI Cine l-a „inventat” pe Marian Munteanu?
Toată lumea se miră de unde s-a ivit Marian Munteanu, care iluzionist l-a scos din pălărie, ca pe un iepure de Paște, ce se urmărește cu această candidatură la Primăria Capitalei.

Ca să ne facem cât de cât o idee, trebuie să urmărim valurile de atacuri furibunde împotriva lui, să vedem cine îl atacă și ce motiv ar avea să o facă.Observăm că toate lăturile revărsate în capul lui au un numitor comun: faptul că are convingeri legionare. Toți adversarii PNL scot în față această acuză, scot la lumină tot felul de „dovezi zdrobitoare” că Marian Munteanu ar fi un fel de reîncarnare a lui Zelea Codreanu. S-ar putea ca PNL, în disperare de cauză, să fi mizat exact pe aceste reacții, știind foarte bine că „dovezile” privind naționalismul exacerbat al luiMarian Munteanu, legionar sadea, nu îl vor duce spre dezastru electoral, ci, dimpotrivă, îi vor crea o popularitate imensă. Nu trebuie să căutăm prea mult în istorie, exemplul edificator îl găsim la alegerile prezidențiale din 2.000. Partidele politice de dreapta care voiau să-l împiedice pe Corneliu Vadim Tudor să ajungă în turul doi cu Ion Iliescu au plătit sume imense pentru un articol unic, distribuit tuturor ziarelor din țară, începând cu cele naționale și terminând cu cele mai obscure publicații locale. Titlul, cu litere de o șchioapă, era „Corneliu Vadim Tudor: țara asta trebuie condusă cu mitraliera !”. Ca ziarist, m-am crucit: oamenii ăștia îi fac, pe banii lor, campanie lui Vadim ! Așa a și fost, Vadim a ajuns în turul doi cu Iliescu, iar țărăniștii, liberalii și PD-iștii, cu inimile frânte de durere, l-au votat pe Iliescu, doar să nu iasă Vadim ! Afirmația lui Vadim, care, credeau prostovanii de oameni de campanie ai partidelor de dreapta, îi va speria de moarte de alegători, i-a crescut popularitatea la cote nebănuite nici măcar de el însuși. Pentru că poporul, exasperat de nivelul corupției și hoției, exact asta voia să audă !Culmea, Vadim și PRM nu au folosit niciodată, în campanie, sintagma cu pricina !Sunt absolut convins că Marian Munteanu și PNL vor mima negări din vârful buzelor, dar toată lumea va înțelege că da, Marian Munteanu, deși nu poate să recunoască, este, așa cum spuneam în aval, reîncarnarea Căpitanului. Nu a lui Horia Sima, cel care a transformat Oastea Arhanghelului Mihail într-o organizație teroristă și antinațională, ci a Căpitanului, care a condus o formațiune fondată pentru redeșteptarea românismului, prin subordonarea necondiționată credinței strămoșești și patriotismului real, nu de paradă, pentru neam și țară. O idee în slujba căreia s-au pus genii ale României din toate domeniile, pe care, din păcate, din rațiuni nu de stat, ci de interese, le abandonăm, în timp ce ridicăm statui călăilor a zeci de mii de români, declarați de către foruri internaționale criminali de război. Nu vreau să divaghez, doar încerc să arăt că actualul PNL a decis să joace pe cartea naționalismului, profitând de faptul că forțele declarate naționaliste sunt răvășite și disipate, din cauza unor orgolii și interese meschine.

Revenind, observăm că toate ONG-urile finanțate de Soros l-au atacat furibund pe Marian Munteanu, acuzându-l de legionarism, adică șovinism, antisemitism, rasism și toate epitetele ce decurg din eticheta cu pricina. Nu este de mirare că americanul ungur este dușmanul naționalistului Marian Munteanu. Dacă-ferească Ișten-prin cine știe ce concurs de împrejurări, acesta ajunge, chiar înainte de alegerile prezidențiale din 2019, președintele României? Adio, Ardeal, Ungaria va putea să-și pună pofta în cui, pentru că înalta poartă de la Bonn și Berlin nu va mai putea porunci unei Românii intrate definitiv sub tutela SUA.În condițiile războiului Germania-SUA, pentru acapararea definitivă a României, dacă Iohannis rămâne alături de Merkel și UE, orice scenariu este posibil. Nu doar în România, ci și în alte țări, frustrările legate de raportul beneficii-sacrificii al apartenenței la UE sunt tot mai mari. Un potențial președinte naționalist ar produce în România o recrudescență a sentimentului antieuropean. De ce, oare, vorbărețul ambasador al SUA, care, întrebat sau neîntrebat, își bagă nasul unde nu-i fierbe oala, dându-și cu părerea până și asupra prețului pamperșilor,nu suflă o vorbă împotriva „legionarului” Marian Munteanu? De ce poziția oficială a Institutului „Elie Wiesel” este ca apa sfințită, cuprinzând expresii de genul „doar dacă” sau „doar în măsura în care”…? Nu spun că la mijloc este mâna americanilor, spun doar că lor le convine.S-ar putea ca mișcarea să fie doar un cartonaș galben arătat de către PNL lui Iohannis: dacă nu-ți vezi de treabă- adică, de treaba noastră- noi te-am făcut, noi te omorâm. Și, poate, nici nu mai așteptăm alegerile prezidențiale din 2019, ba, dacă ne enervăm, nici măcar pe cele parlamentare din 2016, că mijloace încă avem! Cireașa pe tort ar fi ca detractorii lui să pluseze, să spună- ca acuză- că el este inițiatorul plantării de cruci în tot Bucureștiul, în semn de protest față de construirea megamoscheii în Capitala României, că el este la originea tuturor protestelor împotriva cotelor de imigranți!

„Să-l acuzi pe Marian Munteanu că este ultraortodox și ultranaționalist, acum, înseamnă, de fapt, să-l lauzi” ​1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor