COMENTARIUL ZILEI Supărat, Iohannis, Doamne, supărat !

De Simion Todoca
COMENTARIUL ZILEI Supărat, Iohannis, Doamne, supărat !
Prezidentul Merklaus tună şi fulgeră: modificările la legile justiţiei ne trag cu 10 înapoi, iar din cauza aceasta MCV se va menţine sine die.

Păi, stimate Iohan, dacă acum justiţia e perfectă, aşa cum au pritocit-o Traian Băsescu şi Monica Macovei, de ce nu au ridicat, 10 ani la rând de măreţe realizări, mahării Comisiei Europene MCV-ul? Nu cumva tocmai pentru că macoveaua şi cucucuveaua au stâlcit legile justiţiei după bunul plac, ca să poată să şi-o subordoneze politic total? Matale, stimate Merklaus, plângi de mila procurorilor şi spui că li se face o mare nedreptate dacă nu vor mai fi trataţi exact ca şi judecătorii, că, de fapt, procurorul şi judecătorul sunt tot una. Ce prostii vorbeşti, Franţ, judecătorul trebuie să pornească din start, ca şi procurorul, cu convingerea fermă că omul cercetat este vinovat şi trebuie băgat la puşcărie, nu judecat conform legii, pe probe?

Adevărul este că Iohannis este supărat, Doamne, supărat, că i s-a luat jucăria, prerogativa de a numi pe cine vrea el şefi la instituţiile de forţă. Preşedintele este echidistant, nu este implicat politic, aşa că el ar trebui să decidă, zice Iohannis. S-a văzut cât de echidestant a fost Traian Băsescu, care era, de fapt, preşedintele PDL şi îl conducea cu mână de fier. S-a văzut cât de neangajat politic este el însuşi, făcând pe dracul în patru să-l impună, pe căi ocolite, pe Dacian Cioloş în fruntea PNL, pentru a-l transforma în partidul său propriu, care să-i asigure al doilea mandat la Cotroceni. Dacă DNA este pusă la locul ei şi nu va mai putea să-i elimine pe adversarii lui Iohannis, în complicitate cu judecătorii corupţi şi şantajabili, cine va mai putea să-i făurească propriul partid? Mai ales, jale mare, după expirarea mandatului cine va ţine dosarele nevesti şi soacrei, dosarele sale, în sertar, dacă şefii nu mai sunt la mâna lui?

Mai zice prezidentul că şefii Europei se vor face foc şi pară pentru că PSD vrea să-şi subordoneze justiţia, când, de fapt, modificările sunt menite tocmai să readucă lucrurile la normalitate, să elimine toate aberaţiile inventate de către Macovei şi Băsescu, pentru ca sub masca luptei anticorupţie să poată ei practica o corupţie cruntă, să distrugă oameni şi partide care stau în calea perpetuării lor la putere. Toate modificările pe care le propune ministrul Tudorel Toader au fost dezbătute la Bruxelles, aşa că mă îndoiesc că vor exista reacţii negative din acea direcţie. Desigur, se vor dezlănţui acele trompete plecate de pe plaiurile mioritice la Bruxelles, Paris sau Bonn, unde trăiesc din purcoaiele de bani primite din ţară pentru a face pe scribălăii pe la diverse publicaţii, aruncând cu lături în cei care vor să facă ceva pentru ţară. Aşa că, Herr Merklaus, nu o mai da după cireş!

„Dacă porcăriile inventate de către Băsescu şi Macovei înseamnă o justiţie corectă, de ce se menţine MCV de 10 ani ?”

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !