Comisarul sef Ioan Tamas a fost facut sef al IPJ Arad dintr-o eroare

De Ioana Costas
Comisarul sef Ioan Tamas a fost facut sef al IPJ Arad dintr-o eroare
Reprezentanţii Centrului de Informare şi Relaţii Publice din cadrul IGPR, au precizat pentru aradon.ro, că postarea comunicatului pe site-ul Poliţiei Române, în care se anunţa împuternicirea comisarul şef Tamaş Ioan în funcţia de inspector şef al IPJ Arad, a avut loc din cauza unei erori. 

ARAD. După ce marţi, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a remis un comunicat de presă în care se anunţa faptul că la şefia Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad a fost împuternicit pentru o perioadă de 6 luni comisarul şef Ioan Tamaş, iar la scurt timp comunicatul a fost retras de pe site-ul IGPR, iată că miercuri IPJ Arad are alt şef. Acelaşi şef care în urmă cu 6 luni a fost împuternicit în această funcţie. Este vorba despre comisarul şef Romulus Opriţa, care va fi inspector şef al IPJ Arad pentru următoarele 6 luni.

Înainte de a fi împuternicit ca şef al IPJ Arad, comisarul şef Opriţa a ocupat funcţia de adjunct şef al IPJ Mehedinţi.

Încercând să aflăm de ce a fost retras comunicatul prin care se anunţa împuternicirea comisarului şef Tamaş la şefia IPJ Arad, de pe site-ul IGPR, am luat legătura telefonic şi prin email cu reprezentanţii Centrului de Informare și Relații Publice din cadrul Poliţiei Române. Aceştia ne-au precizat că dintr-o eroare a fost postat comunicatul de presă în care se anunţa numele noului şef al IPJ Arad. Adjuncţii şefului inspectoratului IPJ Arad sunt comisarul şef Nicolae Bătrîn (care a fost numit în această funcţie) şi comisarul şef Ioan Cotrău, împuternicit pentru 6 luni pe această funcţie.

O scurtă istorie

De la plecarea în 2010 a comisarului şef Alexandru Tanco de la şefia IPJ Arad, instituţia nu prea a avut parte de o conducere de durată. După plecarea lui Tanco, pe funcţia de inspector şef al IPJ Arad a fost împuternicit comisarul şef Nicolae Bătrîn. După expirarea împuternicirii, Bătrîn a luat examenul pentru ocuparea funcţiei de inspector şef care a fost scoasă la concurs şi a fost titular pe funcţie începând cu 18 octombrie 2010. În 26 iulie 2012, comisarul şef Nicolae Bătrîn şi-a dat, însă, demisia din funcţia de şef al IPJ Arad, frâiele Poliţiei Arad fiind preluate de comisarul şef Costache Aurelian, pentru 6 luni. După ce lui Costache i-au expirat cele 6 luni, la conducerea IPJ Arad a venit comisarul şef Ioan Tamaş, împuternicit pe o perioadă de 6 luni. Din aprilie 2013 a fost împuternicit comisarul şef Romulus Opriţa să ocupe funcţia de inspector şef. Astfel, cu două împuterniciri consecutive, a câte 6 luni, comisarul şef Romulus Opriţa este şi va fi şeful IPJ Arad până în aprilie 2014.

I-au restras împuternicirea?

După ce marți toţi angajaţii IPJ Arad au fost înştiinţaţi că noul lor şef va fi comisarul şef Ioan Tamaş, miercuri IGPR a precizat pentru Jurnal Arădean că, dintr-o eroare, pe site-ul Poliţiei Române, a apărut un comunicat în care se anunţa preluarea şefiei IPJ Arad de către comisarul şef Ioan Tamaş, lucru care nu este adevărat, inspector şef al IPJ Arad fiind împuternicit comisarul şef Romulus Opriţa. Să fi fost o simplă eroare postarea comunicatul pe site-ului IGPR sau o neînţelegere a celor care leagă (?) şi dezleagă destinele şefilor de inspectorate sau de brigăzi de combatere a criminalităţii organizate? Mai rămâne şi întrebarea: de ce s-ar fi scris un astfel de comunicat dacă nimeni nu intenţiona să-l împuternicească pe Tamaş la şefia IPJ Arad?

Taguri: , , , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !