Competitie fara probleme pentru Aurel Vlaicu

De JA - V.G.
Competitie fara probleme pentru Aurel Vlaicu
ARAD. Anul 2012 va fi pentru Universitatea „Aurel Vlaicu” un an al consolidării calităţii. Prima etapă a clasificării universităților și a ierarhizării programelor de studii s-a terminat, însă evaluarea universităților din România continuă.

Fără probleme pentru Universitatea „Aurel Vlaicu” susţine liderul ei, prof. univ. dr. Lizica Mihuț, rectorul UAV, o universitate centrată pe educaţie, aflată pe primul loc în această categorie şi care are programe evaluate în categoria celor mai bune din România.

„Un factor important de reținut este că ierarhizarea universităților va fi făcută numai de experți străini și se are în atenție realizarea unui „Sistem informațional strategic” și chiar a unei Agenții de Statistică pentru Învățământul Superior”, susţine rectorul UAV.

Competiția va fi feroce deoarece fiecare universitate va trebui să găsească o nișă de expertiză în planul educațional și al cercetării științifice. Pe viitor, Universitatea Aurel Vlaicu va avea o strategie flexibilă în concordanță cu semnalele primite de la mediul economic. „Vom dezvolta deopotrivă o cercetare științifică fundamentală la nivelul câtorva domenii și o cercetare aplicată în relație nemijlocită cu piața forței de muncă prin proiecte de cercetare solicitate de agenții economici”, a punctat rectorul UAV.

„Este important să precizăm că ministrul Funeriu a subliniat şi faptul că universităţile care nu au o tradiţie înainte de ’89 trebuie să rămână, dar eforturile trebuie să fie ale întregii comunităţi academice”, a declarat dr. Lizica Mihuț.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !