Comunitatea din Vinga, informată despre „Delta Banatului”

De Dan Lazar
Comunitatea din Vinga, informată despre „Delta Banatului”
Caravana sesiunilor de informare a comunităților locale privind aria naturală protejată Mlaștina Satchinez, denumită de către specialiști „Delta Banatului”, a ajuns și la Vinga.

Asociația Excelsior a organizat, recent, sesiuni de informare a comunităților locale cu privire la ariile naturale protejate vizate de proiectul „Elaborarea planului de management pentru ROSPA0078 Mlaștina Satchinez, ROSCI0115 Mlaștina Satchinez și 2.740 Rezervația Mlaștinile Satchinez”.
S-au organizat și s-au desfășurat cinci sesiuni de informare la primăriile din localitățile Vinga, Orțișoara, Variaș, Biled și Satchinez la care au participat peste o sută de persoane, fiind implicați la aceste întâlniri lideri locali de opinie: primari, profesori, consilieri locali, administratori de ferme și asociații agricole.
În cadrul acestor sesiuni de informare și conștientizare au fost prezentate informații privind speciile și habitatele de importanță comunitară, modalitățile de aplicare a restricțiilor cu privire la menținerea și creșterea statutului de conservare a populațiilor acestor specii și habitate, oportunitățile de promovare și dezvoltare a comunităților locale prin crearea siturilor Natura 2000.
Toate aspectele prezentate la întâlnirile de informare de la cele cinci primării subliniază importanța proiectului Asociației Excelsior, în raport cu problemele actuale de mediu ale comunităților locale: tăieri ilegale de arbori, folosirea irațională a pesticidelor, incendierea terenurilor, etc, promovând prin aceste informări o responsabilitate mai mare din partea comunităților locale față de ariile naturale protejate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !