Concert coral aniversar

Concert coral aniversar
Susţinut de cele două coruri ale Catedralei Vechi din Arad, la 150 de ani de la târnosire.

Seria manifestărilor dedicate împlinirii a 150 de ani de la târnosirea Catedralei istorice a Aradului, s-a încheiat – duminică, 11 octombrie, în sala mare a Teatrului Clasic „I. Slavici” printr-un concert aniversar, susținut de cele două coruri ale parohiei Arad-Centru, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Timotei.
Programul artistic al corurilor a fost prezentat de parohul Catedralei Vechi, preacucernicul părinte Traian Micoroi. Partea întâi a concertului a fost rezervată Corului de tineret al Parohiei Arad-Centru, instruit și dirijat de maestrul conf. dr. Mircea Buta. Repertoriul prezentat a cuprins opt piese dintre care șase piese de factură religioasă, iar două piese de factură folclorică, piese populare cu melodii din Vestul țării. Trebuie precizat că două pricezne din repertoriul corului au fost scrie de doi foști dirijori ai Catedralei Vechi: pr. Ioan Șerb și pr. Mircea Emandi.
În cea de-a doua parte a concertului, pe scena Teatrului de Stat din Arad, a urcat Corul Mixt „Armonia” al Parohiei Arad-Centru. Această reputată formație corală este instruită și condusă de maestrul prof. Ovidiu Boar. Repertoriul corului a cuprins opt piese dintre care patru piese de factură religioasă, una aparținând repertoriului clasic internațional („Aliluia” din oratorul Mesia, compus de G. F. Handel) și trei piese din repertoriul folcloric. Menționăm că trei din cele opt piese interpretate au fost compuse de foștii dirijori ai acestui cor: pr. Ioan Șerb, prof. Ioan Lipovan și prof. Doru Șerban.
Mai adăugăm că vechimea Corului „Armonia” concurează cu cea bisericii în care cântă în duminici și sărbători spre slava lui Dumnezeu și întărirea credincioșilor.
Prof. dr. Marcel Tang

cor0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !