Concerte speciale în octombrie, la Filarmonică

De Eugen Rogojan
Concerte speciale în octombrie, la Filarmonică
Filarmonica de Stat Arad revine cu Festivalul „Iubiți Muzica Românească!”, la început de octombrie.

Opt zile de muzică românească, la Arad, între 4 și 11 octombrie, în cadrul celei de-a doua ediții a Festivalului „Iubiți Muzica Românească!”, organizat de Filarmonica de Stat Arad. Concerte speciale, invitați de înaltă clasă și lucrări muzicale românești vechi și noi. Toate se vor uni în sala de concerte a Palatului Cutlural din Arad, în prima parte a lunii octombrie.

Muzici…cu haz!

Pe 4 octombrie, de la ora 19, în sala Palatului Cultural, va avea loc concertul simfonic „Românește, cu haz”. În programul concertului sunt incluse compoziții de Teodor Țuțuianu, Laura Manolache, George Balint, Aurel Stroe și Dan Dediu, dirijor va fi Cristian Neagu, soliști vor fi soprana Stânca Manoleanu și baritonul Alexandru Șuca, iar invitat special actorul Mihai Bisericanu.

Cântece și balade

Două zile mai târziu, publicul arădean va avea ocazia să asiste la un recital vocal instrumental desfășurat sub titlul de „Cântece și balade”. Florin Gherghel (vioară), Sorin Dogariu (pian), Mirela Cursuz, Diana Birta, Florica Burduleanu Iacob (soprane) și David Buzgău (bariton) sunt cei ce se vor asigura că auditoriul va fi impresionat de compozițiile Laurei Mânzat, ale lui Nicolae Bretan, Gherase Dendrino, Tiberiu Brădiceanu, Sabin Drăgoi, Ciprian Porumbescu, sau ale lui George Enescu.

Un alt eveniment de excepție pregătit de Filarmonică va fi recitalul de percuție și pian „Muzica noastră nouă și veche”, ce se va desfășura pe 7 octombrie. Compoziții de Porumbescu, Enescu, Constantin Silvestri, Constantin Dimitrescu, Grigoraș Dinicu, Tiberiu Brediceanu, Adrian Iorgulescu și Ulpiu Vlad vor răsuna în sala de concerte a Palatului Cultural, în interpretarea lui Doru Roman (percuție și wave drum) și Sorin Petrescu (pian și sintetizator).

Invitat special

În seara de joi, 11 octombrie, organizatorii festivalului vor oferi un alt spectacol excepțional. „Ecouri din străbuni”, concert vocal simfonic, îi va aduce pe aceeași scenă pe artiștii Orchestrei Simfonice a Filarmonicii de Stat (dirijor Dorin Frandeș), ai Corului Academic arădean (dirijor Robert Daniel Rădoiaș), pe cei de la Trio Contraste (Ion Bogdan Ștefănescu, Sorin Petrescu și Doru Roman), alături de invitatul special Grigore Leșe.

Spații muzicale noi

„«Românește cu Haz», «Cântece și Balade», «Muzica Noastră Veche și Nouă» și «Ecouri din Străbuni» sunt evenimentele imaginate în acest an pentru unul dintre cele mai noi și apreciate festivaluri de profil. Ele sunt adresate auditorilor noștri fideli, dar și celor care ne însoțesc în căutările unor noi sfere și spații muzicale”, transmit cei de la Filarmonica de Stat Arad. Festivalul este organizat de Filarmonica de Stat Arad, în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !