Concluzie: se deschid drumurile spre cartierele Via Carmina şi Europa

De Alin Gherasim
19Comentarii
Concluzie: se deschid drumurile spre cartierele Via Carmina şi Europa
Întâlnirea de la Prefectură a fost una de bun augur: ambele drumuri închise circulaţiei vor fi deblocate.

După ce au interzis accesul reprezentanţilor mass-media la întâlnirea care viza problema blocării celor două drumuri spre cartierele Via Carmina şi Europa, cei de la Prefectură au organizat o conferinţă de presă în care au anunţat concluziile întâlnirii. Iar concluziile sunt printre cele mai bune pentru locuitorii din cele două cartiere. „S-a dat un termen de 30 de zile pentru ca primarul, împreună cu dezvoltatorii, să găsească soluţia legală pentru rezolvarea situaţiei. Drumurile vor fi redeschise, iar în zonă va fi instituită o limită de viteză pentru a evita accidentele”, a anunţat prefectul Florentina Horgea. Şi Cristian Ispravnic, directorul DRDP Timişoara, a vorbit despre ce se va întâmpla mai departe. „Deschidem drumurile pentru o perioadă provizorie. Ne vom întâlni din nou peste 30 de zile pentru a stabili ce soluţie tehnică va fi adoptată în privinţa intersecţiilor din DN 7 cu drumurile care duc spre cele două cartiere. Există două soluţii tehnice propuse, respectiv intersecţii în T sau sens giratoriu, iar dezvoltatorii trebuie să aleagă una dintre ele. Atâta timp cât dezvoltatorii îşi respectă termenele pe care şi le asumă, nu vom mai închide drumurile”, a spus Ispravnic.
Termenul de 30 de zile a fost acordat pentru ca dezvoltatorii imobiliari să întocmească studii de fezabilitate pentru a stabili care dintre cele două soluţii tehnice va fi aleasă. „Drumurile vor rămâne deschise atâta timp cât termenele asumate de dezvoltatori vor fi respectate. Dacă aceste termene vor fi depăşite, vom închide din nou circulaţia pe cele două drumuri”, a mai specificat Cristian Ispravnic. Următoarea întâlnire dintre factorii implicaţi în această problemă va avea loc în 12 septembrie, tot la Prefectură. Atunci dezvoltatorii imobiliari vor anunţa soluţia tehnică aleasă, dar şi termenele de implementare ale acelei soluţii. „După studiul de fezabilitate, va urma întocmirea proiectului tehnic şi lucrările efective. Aşteptăm ca dezvoltatorii să se ţină de cuvânt. Noi nu dorim altceva decât intrarea în legalitate”, a mai spus directorul DRDP.

Deblocarea celor două drumuri va avea loc chiar în cursul zilei de marţi, 7 august, utilajele DRDP urmând să ajungă pe teren în jurul amiezii.
La întâlnirea de la Prefectură au participat reprezentanţi ai Prefecturii, ai DRDP, ai IPJ şi ai dezvoltatorilor. Cei de la IPJ au spus că actualele intersecţii, care au fost realizate ilegal, reprezintă un mare pericol, în zonă producându-se mai multe accidente, inclusiv unele mortale. „Noi ne dorim ca traficul să se desfăşoare fluent şi în condiţii de siguranţă”, a precizat Constantin Crainic, de la Poliţia Rutieră.

Ce vrea să ascundă Prefectura în scandalul Via Carmina?

Taguri: , ,


19Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor