Consiliul Judeţean şi Primăria aşteaptă Paştele

De Alin Gherasim
Reactualizat la:
1Comentariu
Consiliul Judeţean şi Primăria aşteaptă Paştele
Cele două instituţii anunţă programe turistice pascale în judeţul Arad.

ARAD. După „Circuitul Cramelor” şi cele două circuite care vizează clădirile istorice din Arad, Consiliul Judeţean Arad vine cu o nouă propunere pentru cei care doresc să viziteze judeţul nostru. De această dată, „ţinta” noului program o reprezintă Sărbătorile Pascale. Potrivit unui comunicat de presă, acest program îşi propune să pună în valoare specificul Podgoriei Miniş-Măderat, respectiv a zonei montane, colinare şi de şes din întreg judeţul. „Un număr de 20 de pensiuni din județul Arad au fost invitate în prima fază să elaboreze oferte pentru sărbătorile pascale, acestea urmând sa fie promovate prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică”, au anunţat reprezentanţii CJA.
„Tradițiile pascale se păstrează în comunitățile arădene, nu numai în biserică, ci și în familie. Pe alocuri, ele sunt mai spectaculoase decât în alte zone ale țării. Mă refer și la slujbele religioase de la cea mai veche mănăstire ortodoxă din România, Hodoș-Bodrog, de la Basilica Papală Minor Maria-Radna, de la Mănăstirea Ortodoxă Sârbă de la Bezdin, de la mănăstirea de măicuțe din Gai, de la schitul Moneasa și pitoreasca mănăstire de la Feredeu. Dar, în același timp, sărbătorile pascale din județul Arad înseamnă și un specific cultural și gastronomic care îmbină tradițiile și caracteristicile bucătăriilor tradiționale română, maghiară, sârbă, bulgară, slovacă, germană. Acestea sunt câteva elemente care conturează unicitatea sărbătorilor pascale în județul Arad”, a spus Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean.

Şi municipiul
În acest program a fost inclus şi municipiul, care „scoate la înaintare” instituţiile de cultură din subordine. „Municipiul Arad se alătură acestei campanii prin care ne dorim să punem în valoare ceea ce oferă Aradul turistului din țară sau din străinătate! Oferta din județ se completează cu evenimentele culturale din municipiu, cu circuitele turistice oferite gratuit celor care vizitează Aradul, cu turismul istoric, bazat pe evenimentele și pe clădirile care poartă amprenta unor personalități și activități importante pentru această parte a Europei. Municipiul Arad participă în programul de promovare a sărbătorilor pascale în județ cu o ofertă bogată de activități organizate de Primăria Municipiului Arad, prin Centrul Municipal Cultural, dar și cu potențialul instituțiilor noastre de cultură, a agenților economici din domeniul hotelier și al restaurantelor. Ne-am dori ca acești agenți economici să elaboreze produse locale, după rețete arădene, cu denumiri specific arădene, pentru că Aradul, dincolo de celelalte calități, este o regiune gastronomică atractivă a României”, a declarat şi Gheorghe Falcă, primarul Aradului.

Cheamă patronii
În acelaşi comunicat de presă, cei de la CJA au mai transmis faptul că fac un apel la proprietarii de pensiuni, hoteluri, restaurante, cafenele arădene să adere la programul de promovare a sărbătorilor pascale în județ și să accepte să fie promovate gratuit în cadrul acestui proiect, prin intermediul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Arad.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor