Contract pentru Filarmonica

De Simona Butaru
2Comentarii
S-a semnat contractul pentru lucrări de reabilitare FOTO: JA
S-a semnat contractul pentru lucrări de reabilitare FOTO: JA
O firmă din Mehedinţi a câştigat contractul de execuţie a lucrărilor de reabilitare la Palatul Cultural.

ARAD. După ce în primăvară se anunţa organizarea licitaţiei pentru execuţia de lucrări de reabilitare la Filarmonica de Stat, în cursul acestei săptămâni s-a anunţat şi semnarea contractului de lucrări. Investiţia a fost blocată, timp de mai multe luni, din cauza contestaţiilor depuse la licitaţie. La licitaţie s-au depus, conform anunţului, patru oferte.

Valoarea estimată iniţial a lucrărilor a fost de 18.624.068 lei din care 17.737.208 lei – lucrări iar 886.860 lei reprezentând „diverse şi neprevăzute” în procent de 5% din suma de 17.737.208 lei. Contractul „Reabilitare învelitoare, faţada principala şi sala spectacole la Filarmonica de Stat Arad” a fost semnat la o sumă mult mai mică, de 11.918.295,42 lei cu firma SC KASDUM GF SRL din Drobeta-Turnu Severin, judeţul Mehedinţi.

24 de luni

Primăria anunţa încă din luna mai că lucrările de la Palatul Cultural vor cuprinde reabilitarea învelitorii, a faţadei principale şi a sălii de concert. În sala de concert vor fi consolidate: zona scenei, a pardoselii, vor fi făcute finisaje la tâmplărie, la vitralii şi la picturile murale, dar şi la holuri, scări, sala mică de concert şi subsol. De asemenea, vor fi montate un ascensor şi rampe pentru persoane cu dizabilităţi şi se vor face lucrări parţiale la acoperiş, la faţada principală şi în curţile interioare şi va fi asigurat iluminatul arhitectural al clădirii. Durata de execuţie este de 24 de luni, iar finanţarea obiectivului de investiţie se va face multianual, potrivit informaţiilor dintr-un comunicat remis de Primărie.

Încă din 2009

Pornind de la necesitatea reabilitării clădirii Palatului Cultural, respectiv a zonei unde funcţioneză Filarmonica de Stat, Municipiul Arad a achiziţionat încă din anul 2009 proiectul tehnic de execuţie. Până acum, potrivit Primăriei, lucrările au fost făcute pe etape şi au avut prioritate cele de reparaţii la acoperişul sălii festive, turnul central şi aripile laterale ale turnului, iar odată cu demararea acestei proceduri de achiziţie vor fi reparate şi învelitoarea, faţada şi sala de concerte.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor