Contre pe plangeri penale intre Prospectiuni SA si ecologisti

De Alin Gherasim
2Comentarii
Spun că angajaţii nu au fost lăsaţi să îşi facă treaba FOTO: FAN
Spun că angajaţii nu au fost lăsaţi să îşi facă treaba FOTO: FAN
Compania de prospecţiuni spune că a fost nevoită să depună plângeri penale pentru că angajaţii lor erau în pericol.

ARAD. Reprezentanţii SC Prospecţiuni SA au reacţionat în urma materialului „Prospecţiuni SA atacă ecologiştii în instanţă”, publicat de Jurnal arădean şi www.aradon.ro, şi ne-au trimis spre publicare un drept la replică care prezintă o altă variantă a poveștii. Însă povestea nu diferă foarte mult faţă de cea a curticenilor care spun că îşi apără terenurile împotriva exploatării gazelor de şist.

Echipa Prospecţiuni a fost contractată de clientul său, Panfora Oil & Gas, pentru a desfăşura un proiect de achiziţie de date geofizice în vederea identificării posibilelor resurse de hidrocarburi convenţionale (petrol şi gaze naturale). Prin urmare, activitatea clientului nostru din judeţul Arad nu a vizat sub nicio formă hidrocarburile neconvenţionale, precum gazele de şist. Acest lucru a fost comunicat atât autorităţilor, cât şi localnicilor, încă de la începutul lucrărilor, prin intermediul materialelor prezentate, susţinute de documente şi aprobări oficiale ale instituţiilor abilitate, care certifică activitatea şi scopul proiectului.

Buna desfăşurare, precum şi finalizarea lucrărilor, au fost împiedicate în mod nefondat de acţiunile membrilor asociaţiei Salvăm Câmpia de Vest, care au adus prejudicii celor două companii implicate. Mai mult decât atât, siguranţa angajaţilor noştri a fost pusă în pericol.

În acest context, compania Prospecţiuni a decis să formuleze plângeri la organele competente privind acţiunile ilegale ale persoanelor implicate, inclusiv împotriva unuia dintre membrii asociaţiei, în baza unor numeroase evenimente de notorietate derulate în zonă. Acestea au vizat agresarea şi intimidarea personalului nostru, dar şi dezinformarea şi instigarea cetăţenilor din zonă pentru blocarea activităţii echipei noastre”, spun cei de la Prospecţiuni.

Tot degeaba

După cum au confirmat şi cei de la Prospecţiuni SA, pe numele unuia dintre membrii Asociaţiei Salvăm Câmpia de Vest a fost depusă o plângere penală. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au decis că nu se întrunesc elementele constitutive ale unei infracţiuni, aşa că au clasat dosarul şi nu au început urmărirea penală. Însă cei de la Prospecţiuni SA nu s-au mulţumit cu decizia procurorilor, aşa că au atacat în instanţă rezoluţia de neîncepere a urmăririi penale. Dar nici judecătorii Judecătoriei Arad nu au considerat că membrul Asociaţiei Salvăm Câmpia de Vest a comis vreo infracţiune, aşa că au respins cererea companiei de prospecţiuni. Reamintim că, potrivit celui care s-a ales cu plângere penală, toată problema a plecat din cauza unor… fotografii. Mai precis, omul a fotografiat maşinile celor de la Prospecţiuni SA, acesta fiind motivul pentru care s-a ales cu plângere penală. Pe lângă faptul că plângerea celor de la Prospecţiuni a fost clasată, compania va trebui să plătească şi 500 de lei, cheltuieli de judecată, către membrul asociaţiei.

Spun că vor colaborare

În comunicatul de presă remis de SC Prospecţiuni SA către redacţia noastră se specifică faptul că societatea ar vrea să aibă o colaborare bună cu locuitorii din perimetrul EX 6 Curtici, acolo unde se desfăşoară activitatea de colectare a datelor geofizice. „Ne dorim în continuare o bună colaborare cu localnicii din zonele în care ne desfăşurăm activitatea şi sperăm ca în judeţul Arad să putem avea aceleaşi bune relaţii de colaborare, aşa cum am avut de-a lungul celor 65 de ani de activitate cu românii din toată ţara”, spun cei de la Prospecţiuni SA.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor