Control pe securitatea muncii

De Andreea Pintea
Control pe securitatea muncii
ARAD. Respectarea securităţii şi siguranţei la locul de muncă duce la scăderea riscului accidentelor de muncă şi la asigurarea unui spaţiu adecvat pentru desfăşurarea activităţilor. Dat fiind faptul că nu toţi angajatorii înţeleg să respecte condiţiile minime de siguranţă şi securitate la locul de muncă, Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad a demarat o campanie de sondare a pieţei muncii.

Practic, ITM Arad a realizat un chestionar privind respectarea cerinţelor minime generale de securitate şi sănătate în muncă, chestionar pe care îl vor completa angajatorii cu un număr de maxim 9 muncitori. Potrivit informaţiilor publicate pe pagina de internet a ITM Arad – www.itmarad.ro, acţiunea de monitorizare vizează locurile de muncă din cadrul microîntreprinderilor arădene.

Informaţii din chestionar

Chestionarul conţine un total de 25 de întrebări, cele mai multe dintre întrebări vizând luarea unor măsuri de siguranţă pentru desfăşurarea în cele mai bune condiţii a muncii. Printre întrebările la care trebuie să răspundă angajatorii se numără şi unele cu referire la condiţiile de lumină, ventilare şi încălzire pe care le asigură patronul, dar şi cu privire la prezenţa în cadrul micro întreprinderilor a unor categorii de persoane ce necesită un tratament mai special – defavorizate, cu handicap, femei însărcinate, persoane peste 55 de ani. Nici controalele medicale periodice nu sunt uitate de ITM. Angajatorii ar trebui să se asigure că angajaţii sunt în cea mai bună formă, fără probleme de sănătate, trimiţându-i la controale specifice prin intermediul unui medic specializat în medicina muncii.

Evită accidentele

Accidentele de muncă sunt de cele mai multe ori unele pe traseu, adică în timp ce muncitorii se deplasează la un punct de lucru. Astfel, chiar şi în cazul accidentelor de muncă, tot şoselele sunt cele care fac cele mai multe victime.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !