Contur la bazinul de polo din Subcetate

De Adriana Barbu
Contur la bazinul de polo din Subcetate
Primăria a predat amplasamentul, iar firma aleasă de Compania Naţională de Investiţii a început munca la viitorul bazin de polo.

Vom avea bazin de polo în Arad. Nu ştim exact când, dar acum se vede cu ochiul liber că lucrările au început ]n Subcetate, acolo unde se şi dorea realizarea bazinului încă din 2008. Prin februarie 2015, Ministerul Dezvoltării a anunţat că va demara proiectul de construcție a unui bazin de polo, în municipiul Arad, un proiect gândit de ani buni de primarul Gheorghe Falcă, care, desigur, spera să obţină bani de la Guvern.
Imediat după anunţul Ministerului Dezvoltării, edilul saluta „implicarea marii campioane Gabriela Szabo, în calitate de ministru al Sporturilor, în deblocarea construcției noului bazin de polo, proiect inițiat și co-finanțat de municipiul Arad din anul 2009”. La acea vreme se menţiona că realizarea bazinului de polo în municipiu a fost cuprinsă într-un acord semnat de ministrul Dezvoltării Regionale şi cel al Tineretului şi Sportului, investiţia fiind estimată la 21,25 milioane lei.
Cu mult înainte, însă, bazinul de polo avea deja constructor. Licitaţia pentru stabilirea constructorului bazinului de polo a avut loc în 2009, iar în 2010 a fost semnat chiar şi contractul cu societatea câştigătoare, firma arădeană Tehnodomus, la suma de 19.963.000 de lei. Societatea urma să realizeze proiectul (pornind de la proiectul tip gândit de Compania Naţională de Investiţii, cu modificările impuse de situaţia de pe teren) şi să execute lucrarea. Şi iată, după 5 ani, s-a dat, totuşi, startul la lucrări.

Se vede groapa

O groapă de forma bazinului poate fi zărită deja lângă piciorul podului care face legătura între Micălaca şi Subcetate. Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, spune că Primăria a predat, în urmă cu două săptămâni, firmei amplasamentul pentru construcţia bazinului şi că Tehnodomus a început construcţia bazinului.
Cât va dura lucrarea? Primăria nu ştie. Depinde totul de câţi bani va livra Compania Naţională de Investiţii către constructor şi în ce ritm. Pe contractul semnat la momentul atribuirii licitaţiei era prevăzut termenul de 18 luni de la data atribuirii, termen care s-a scurs, însă, de mult. Cel mai probabil şi suma de bani, şi termenul au intrat la reevaluat în condiţiile în care realitatea de acum nu se mai potriveşte cu cea din 2010, când a fost bătut în cuie contractul.

Banii de la nivel local

30 la sută din valoarea totală a investiţiei trebuie susţinută de Primăria Arad. Banii vin să acopere, în fapt, lucrările de lângă bazin: utilităţile, inclusiv iluminatul public, realizarea de alei, de parcări, amenajare de spaţii verzi în zonă etc. Purtătorul de cuvânt al Primăriei spune că Municipalitatea îşi va respecta, ca de obicei, obligaţiile, un milion de lei fiind deja puşi deoparte pentru această investiţie în bugetul din acest an.

În programul „Bazine de înot”

Construcția unui nou bazin de polo din Arad a fost inclusă în cadrul programului „Bazine de înot” susţinut de Compania Națională de Investiții. Primăria a pus la dispoziţie terenul pentru noul obiectiv (în cartierul Subcetate, între podul rutier și cel feroviar din Micălaca) şi și-a asumat realizarea din fonduri proprii a utilităţilor şi amenajărilor exterioare (30% din valoarea totală a investiţiei).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !