Coroane de flori, la mormântul lui Vasile Goldiș

1Comentariu
Coroane de flori, la mormântul lui Vasile Goldiș
Conducerea Universităţii de Vest „Vasile Goldiș”, cadre didactice și studenți, au depus, vineri, 10.02.2017, coroane de flori la mormântul lui Vasile Goldiș aflat în Cimitirul Eternitatea din Arad, la împlinirea a 83 de ani de la trecerea la cele sfinte a marelui patriot român, patronul spiritual al Universităţii, care îi poartă numele.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiș”, a declarat: „Comunitatea academică a Universității de Vest „Vasile Goldiș” a adus un omagiu celui care a fost numit de Octavian Goga „părintele naţiunii române”, Vasile Goldiș, de la a cărui trecere în neființă se împlinesc 83 de ani. Vasile Goldiș este considerat fondatorul ideologiei Marii Uniri fiindcă la Arad s-a plămădit ideea Unirii. Vasile Goldiș împreună cu corifeii Marii Uniri au gândit cel mai important act din istoria post modernă a României, care are o semnificație deosebită pentru întreaga țară. Sărbătorirea Centenarului Marii Uniri, care va avea avea loc peste aproape 2 ani, trebuie să mobilizeze toate forțele națiunii pentru a aduce omagiu și cinste acestui eveniment. În Guvern s-a creat Departamentul Centenar, care se ocupă de coordonarea evenimentelor legate de Centenarul Marii Uniri. Ne bucurăm că Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” este cuprinsă între cele nouă centre universitare din România, unde au loc seriile de dezbateri publice „România Centenară” privind Primul Război Mondial și actul Marii Uniri. Ne pregătim pentru acest important eveniment, care va avea loc pe data de 2 martie la Universitatea noastră. În agenda Universității figurează și alte evenimente importante cum ar fi organizarea Simpozionului Societății de Istorie din România și Simpozionul Internațional privind presa Marii Uniri. Sunt câteva din evenimentele pe care Universitatea noastră le pregătește, care este mândră că poartă numele celui care este considerat a fi părintele naţiunii române, Vasile Goldiș”, a precizat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

ok1-1

Duminică, 12 februarie 2017, la Catedrala „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul” (Piaţa Catedralei, nr. 15) va avea loc un parastas în memoria lui Vasile Goldiş (1862-1934).

Daniel Albu1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor