Cu barca și bicicleta prin Parcul Natural Lunca Mureșului

De Monica Ardelean
Cu barca și bicicleta prin Parcul Natural Lunca Mureșului
Au urcat pe biciclete În perioada 14-30.09.2015, Asociația Profesorilor de Educație Fizică și Sport din județul Arad, a derulat proiectul ” Cu barca și bicicleta prin Parcul Natural Lunca Mureșului”, ediția a II-a.

Proiectul realizat din finanțări nerambursabile, puse la dispoziție de Consiliul Județean Arad și Centrul Cultural județean, și-a propus ca scop, educarea participanților, în spiritul practicării turismului nautic şi cicloturistic ecologic, îmbogăţire spirituală şi întărire a sănătăţii, socializare.
Această formă inedită de turism alternativ, a vrut să arate participanților și beneficiarilor, o parte mai puțin cunoscută a luncii Mureșului, altfel inaccesibilă, prin alte mijloace de deplasare. Participanții la proiect au fost tineri din județ și din țară, precum și alte persoane interesate de această formă de turism.

Obiective pe traseu

Traseul parcurs cu ambarcațiunile turistice s-a desfășurat în două zile, de la Centrul de Vizitare Ceala al Parcului Natural Lunca Mureșului, până la Periam Port, cu o noapte petrecută la Pecica, iar de la Periam Port, a treia zi, participanții s-au întors la „Parc”, cu bicicletele.
Pe parcurs s-au vizitat diferite obiective turistice de interes, ca: Mănăstirea Hodoș-Bodrog, Mănăstirea și Balta cu nuferi de la Bezdin, Schitul Sfânta Paraschiva, de la Bodrogu Vechi.
„Au fost aplicate regulile turismului ecologic: focurile și servirea mesei s-au făcut doar în spații destinate acestor scopuri, s-a ecologizat zona, iar evenimentele din cadrul proiectului, au fost valorificate și diseminate la Centrul de vizitare Ceala al Parcului Natural Lunca Mureşului” a precizat responsabilul de proiect, Marius Cirin.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !