Cu trăsura cu cai prin oraş!

De Diana Dutu
11Comentarii
Cu trăsura cu cai prin oraş!
Nu doar de Zilele Aradului, ci în orice zi de week-end, în perioada 1 aprilie-30 octombrie.

Cu 14 voturi „pentru” şi şase abţineri (PSD), consilierii locali municipali au aprobat, în şedinţa extraordinară de săptămâna trecută, Regulamentul de desfăşurare a transportului de agrement cu trăsuri în municipiul Arad.

„Având în vedere faptul că administrația locală trebuie să ofere locuitorilor municipiului posibilitatea efectuării unui transport de agrement, ţinând cont de faptul că în timpul Zilelor Aradului transportul de agrement cu trăsurile pe raza municipiului Arad s-a dovedit un succes, apreciem ca fiind oportună adoptarea hotărârii privind Regulamentul de desfășurare a transportului de agrement cu trăsuri în municipiul Arad” – arată în expunerea de motive cei doi iniţiatori ai proiectului, consilierul local Bogdan Boca şi fostul consilier local Geanina Pistru.

Îmbarcare şi traseu

Potrivit Regulamentului, transportul de agrement cu trăsura se efectuează în perioada 1 aprilie – 30 octombrie, în zilele de sâmbătă și duminică, între orele 10.00-22.00.

Circulația trăsurilor se va face exclusiv pe traseul: Piața George Enescu – B-dul General Vasile Milea – Str. I.C. Brătianu – B-dul Revoluției – Piața Drapelului – B-dul Revoluției – Piața Avram Iancu – Nicolae Bălcescu – B-dul General Dragalina – Piața George Enescu. Stația de îmbarcare-debarcare a călătorilor pentru transportul cu trăsurile a fost stabilită în Piața George Enescu (în faţa Palatului Cultural). Stația va fi marcată corespunzător cu un indicator de tip rutier.

Aleşii locali au stabilit şi tarifele maxime ce pot fi percepute pentru cursele de agrement cu trăsura: 20 de lei pentru adulți și 15 lei pentru copii.

Vizitiul şi trăsura

Trăsurile cu care se va asigura transportul de agrement al arădenilor trebuie să îndeplinească unele condiţii: *roțile să fie din lemn sau fier, cu spițe, pe rulmenți, cu bandaj de cauciuc pe exterior; *hulube din lemn/metal; *scaunele pentru călători vor fi tapițate; *acoperișul să fie pliabil; *capacitatea minimă de transport: 4+1; *caii vor avea hamuri din piele; *în partea dorsală a calului este obligatorie montarea unui sac colector.

Nici vizitiu nu poate fi oricine! Acesta trebuie să aibă un comportament civilizat, să nu bruscheze caii sau pasagerii. Iar atâta timp cât circulă cu trăsura, trebuie să poarte un costum format din: pantaloni de culoare bleumarin sau negru, vesta (ilic) roșie, cămașă albă şi șapcă roșie. De asemenea, conducătorii trăsurilor cu cai nu au voie să transporte în vehicul persoane aflate în picioare.

Curăţenie!

La momentul votului din CLM, social-democratul Beniamin Vărcuş a recomandat identificarea unui alt loc de staţionare a trăsurilor cu cai, diferit de cel din faţa Filarmonicii. Motivul? Mizeria pe care o fac caii, mirosul neplăcut… Viceprimarul Călin Bibarţ a întrebat dacă or fi diferiţi caii de la noi faţă de cei din Viena, care stau lângă Operă. Primarul Gheorghe Falcă a pus punctul pe „i”: „Problema nu e unde stă calul. Problema e să existe întotdeauna curăţenie.”11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor