Cum ar fi să porţi artă pe tine?

De Adriana Barbu
Reactualizat la:
Cum ar fi să porţi artă pe tine?
© Afişul evenimentului de la Joy's
„Artă-mă Poartă-mă”, un vernisaj altfel la Cafeneaua literară Joy’s.

Vineri, 25 noiembrie 2016, ora 19.30, Cafeneaua literară Joy’s, vernisaj „Artă-mă Poartă-mă”. De ce? Pentru că probabil şi voi v-aţi gândit cum ar fi să purtați… artă pe voi. V-au luat-o înainte cei de la „Combinatul Urban de Cultură” adică patru artiști vizuali din domenii diferite care au imaginat și au creat. Lucrările lor au fost transpuse pe material textil. Un designer vestimentar le-a transformat în obiecte vestimentare. „E vorba de o abordare inedită și inovatoare, în care granițele dintre arte se estompează, se întrepătrund și se aproprie la propriu și la figurat de public”, spun organizatorii evenimentului.

Cine sunt artiștii implicați în proiect, adică Livia Coloji, Iulian Brad, Cristian Mărgineanu şi Arina Varga? Livia Coloji, care creează lucrări inspirate de natură și natura umană, realizează produse de serie mică decorate cu lucrările sale. Lucrează și organizează evenimente la Balamuc/ loc de joacă ș-altele, alături de Ana Kun și Răzvan Cornici. „Deep sea” face parte dintr-o serie de lucrări cu oameni mici, spații vaste și situații ambigue. Întreaga serie a fost recent prezentată în cadrul unei expoziții personale, la Objectos Misturados, în Viana do Castelo, Portugalia.

Iulian Brad este ilustrator, a studiat în diferite școli de artă plastică iar, după încheierea studiilor, a fost puternic influențat și inspirat de un ilustrator spaniol. Spune despre el că învață în permanență și că îi place să încerce noi tehnici și să inoveze mereu în arta sa.

Cristian Mărgineanu, alias Kid, spune despre el că este artist, muntoman, biciclist, în orice ordine doriți. A absolvit Facultatea de Arte din Timișoara, este pasionat de benzi desenate, și-a susținut lucrarea de licență din benzi desenate și a fost lead artist la o revistă de bandă desenată autohtonă – Terapie de Basm. Conduce workshop-uri și ateliere de bandă desenată și character concept.

Bogdan Iorgovan şi-a început activitatea ca pictor, iar, de doi ani, pasiunea pentru fotografie l-a purtat pe acest drum. În opinia lui, arta fotografică și pictura sunt înrudite, așa că fotografia nu îi este străină, ambele având ca principii fundamentale compoziția, culoarea și lumina.

Arina Varga spune despre ea că este un designer vestimentar, care visează sa se facă créateur de mode atunci când va fi mare! Mai spune că toată viaţa ei „gravitează în jurul atelierului și încerc mereu să-i fac pe oameni să înțeleagă ca «Fashion is Supposed to be FUN». Îmi place să lucrez cu imprimeuri bogate, culori puternice, pe materiale care își mențin ținuta. Am încercat să las imprimeurile să vorbească, dar și să spună o altă poveste decât aceea când sunt doar pe suprafața întinsă.”

Cei patru expun vineri, 25 noiembrie, de la ora 19.30, la Cafeneaua Literară Joy’s, str. Gheorghe Lazăr nr. 1, şi îi invită pe arădeni la vernisajul expoziției „Artă-mă Poartă-mă” să descopere lucrările artiștilor și piesele vestimentare create de Arina Varga.

Cofinanţarea

Proiectul este cofinanțat de Centrul Municipal de Cultură Arad, partener fiind, desigur, Cafeneaua Literară Joy’s.

Afişul evenimentului de la Joy's0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !