Cupa „Crisius” rămâne la Arad

De Leo Sfara
Cupa „Crisius” rămâne la Arad
Competiția, care a ajuns la ediția a 40-a, a fost o reușită, Palatul Copiilor din orașul nostru câștigând-o.

CHIŞINEU CRIŞ. A fost sărbătoare mare, weekendul trecut, la Chișineu Criș. De vineri și până duminică au avut loc două evenimente importante, organizate de Clubul Copiilor și Primăria Chișineu Criș: 45 de ani de la înființarea clubului din localitate și 40 de ani de activitate a competiției internaționale „Cupa Crisius”, un concus internațional interdisciplinar. Au participat Palate ale copiilor, licee, cluburi și școli gimnaziale, din 24 de județe, precum și invitați de peste hotare, dinFranța, Ungaria, Republica Moldova, Serbia, totalizând 2 400 de elevi.

În prima zi a avut loc vernisajul de artă plastică și vizuală, creație literară, la care au participat 1 200 de lucrări, 300 dintre ele fiind premiate. Sâmbăta, s-au desfășurat celelalte discipline sportive și tehnice, 14 la număr: handbal, baschet, minifotbal, tenis de masă, navomodele, aeromodele, aerobic, karate, judo, karting, șah, informatică-grafică, jocuri logice, arte plastice și programe SCRATH și HTML.

Ca de obicei, competiția vedetă a fost cea de karting, care a fost câștigată – conform previziunilor – de Palatul Copiilor Reșița.

Trebuie spus și faptul că la deschiderea competiției s-au acordat mai multe diplome și plachete aniversare, pe stadionul „Aurel Ardelean”, un fiu al locului, numele arenei din Chișineu Criș primind acest nume chiar cu prilejul sărbătoririi a 40 de ani de la prima ediție a „Cupei Crisius”. Primarul Gheorghe Burdan a primit, la rându-i, o diplomă de excelență din partea Universității de Vest „Vasile Goldiș”, acolo unde Aurel Ardelean a fost fondator și rector.

Cupa a rămas la Arad

La final, totalizând punctele, primul loc la Cupa Crisius 2019 a fost câștigat de Palatul Copiilor Arad. Pe 2 a venit Palatul Copiilor Reșița, iar pe 3 s-a clasat, Palatul Copiilor Oradea. Totodată, din parteaorganizatorilor, au fost acordate premii speciale: Cupa „Prieteniei” – Școlii Elementare „Frăție și Unitate” din Alibunar (Serbia) și Cupa „Fair-play” – Şcolii „Grigore Vieru” Ialoveni.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !