Curatenie de iarna vs amenzi de 2.000 de lei

De Adriana Barbu
14Comentarii
Curatenie de iarna vs amenzi de 2.000 de lei
Arădenii sunt rugaţi să-şi facă curăţenie în faţa imobilelor, fiind informaţi că, în caz contrar, riscă să plătească până la 1.500 de lei amendă.

Arad. „Cetățenii au obligația, conform Hotărârii Consiliului Local Municipal Arad nr. 162 din 2006, să mențină curățenia pe trotuarele din proximitatea imobilelor în care locuiesc, respectiv pe locurile de parcare folosite. De asemenea, cetățenii sunt obligați, prin același act normativ, să întrețină și curețe periodic și ori de câte ori este nevoie șanțurile, rigolele și podețele din apropierea locuințelor lor”. Aceasta este informaţia furnizată, în regim de urgenţă, de către Poliţia Locală, după ce zăpada de pe trotuare a fost uitată de cetăţenii oraşului acolo unde a căzut, fără ca să îngrijoreze pe cineva în afară de trecători.
Ca atare, s-a decis: în aceste zile, polițiștii locali din cadrul Poliției Locale Arad „au început o amplă acțiune de avertizare în teren a cetățenilor cu privire la obligațiile menționate anterior, rugând arădenii să respecte nemijlocit obligațiile amintite, în caz contrar fiind pasibili de plata unor sancțiuni contravenționale care urmează a fi aplicate, în cuantum de până la 2000 de lei, în cazul agenților economici, și de până la 1500 de lei, în cazul persoanelor fizice”.

Şi pe sus

Iar treaba nu e uşoară pentru oamenii legii, în condiţiile în care problemele cele mai mari, potrivit acestora, „le ridică, la ora actuală, proprietarii de locuințe sau spații comerciale care nu înţeleg, conform legislației în vigoare, să îndepărteze de pe trotuarele din apropierea imediată zăpada și insulele de gheață care pun în pericol trecătorii”.
Pericolul nu stă, însă, doar pe trotuare ci vine şi de sus. Poliția Locală avertizează și cu privire la situațiile în care există pericolul iminent de cădere a zăpezii sau țurțurilor de pe clădirile înalte şi precizează că deținătorii au obligația să ia măsuri de marcare a perimetrului expus, de avertizare și de îndepărtare a acestora cu mijloace proprii sau prin intermediul firmelor care au dotări specifice.

Ţinta, conştientizarea

„Monitorizarea modului în care cetățenii înțeleg să participe activ la gospodărirea municipiului Arad, prin îngrijirea spațiului din imediata lor apropiere, constituie unul dintre obiectivele imediate ale Poliției Locale Arad, urmând a fi efectuate controale frecvente privind modul în care sunt respectate aceste prevederi; atunci când situația o va impune, vor fi aplicate sancțiuni contravenționale”, indică ţintele începutului de an, Eugenia Crainic, reprezentantul Poliției Locale Arad. JA- A.B.
Foto: Obligaţi să-şi facă curăţenie în faţa casei14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor