Curs special pentru protecția datelor

De Andreea Pintea
1Comentariu
Curs special pentru protecția datelor
CCIA Arad vine în sprijinul companiilor şi instituţiilor publice cu un curs de specializare pentru Responsabilii cu protecţia datelor cu caracter personal, conform cu obligaţia instituită prin Regulamentul U.E. nr. 679/2016 (G.D.P.R) privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date, aplicabil din 28 mai 2018.

Până la această dată toate organizațiile vor trebui să aplice noile reguli şi proceduri referitoare la protecția datelor personale, în caz contrar riscând sancțiuni drastice: până la 10.000.000 euro sau 2 % din cifra globală de afaceri; până la 20.000.000 euro sau 4% din cifra globală de afaceri.

„Toate instituțiile publice (cu excepția instanțelor de judecată), companiile a căror activitate principală constă în operațiuni de prelucrare a datelor care necesită o monitorizare periodică și sistematică pe scară largă a persoanelor vizate, precum și companiile care prelucrează, pe scară largă, categorii speciale de date, vor fi obligate să desemneze o persoană din interiorul firmei responsabilă cu protecția datelor personale, impunându-se ca această persoană să aibă cunoștințe de specialitate în dreptul și practicile din domeniul protecției datelor. Cursul are o durată de 20 de ore şi se va derula în perioada 1 – 2 – 3 martie 2018, la sediul CCIA (Str. Cloşca, nr. 5), adresându-se persoanelor cu studii superioare. La finalul acestui curs, toţi participanţii vor primi un Certificat de absolvire emis de CCIA Arad și Asociația pentru Management Strategic și Lobby”, explică prof. Carmen Marinele Crișan.

Detalii suplimentare se pot obține la telefon: 0730.188.299 sau 0257/200.800, fax 0257/254.200, persoană de contact prof. Carmen Marinela Crișan.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor