Demonstrații de tehnică militară și spectacole în premieră

De Andreea Pintea
3Comentarii
Demonstrații de tehnică militară și spectacole în premieră
Duminică, la Arad, vor fi organizate demonstrații de tehnică militară, spectacole și desfășurări de celule de aviație, totul pentru în cadrul Anului Centenar și cu prilejul comemorării eroilor de la Păuliș.

Ca în fiecare an, eroii Detașamentului Păuliș sunt comemorați în luna septembrie. În acest an, însă, Instituția Prefectului a pregătit manifestări în premieră care vor avea loc și în municipiului Arad, duminică.

Potrivit programului transmis de Prefectura Arad, ceremoniile dedicate celei de-a 74-a comemorări a Detașamentului Păuliș, în anul aniversării Centenarului Marii Uniri, vor debuta în data de 15 septembrie 2018, la Radna și Păuliș.

Sâmbătă, la ora 08:30, la Cimitirul Eroilor din Radna va avea loc un ceremonial militar și religios, cu depunere de coroane și jerbe de flori. Cu începere de la ora 09:30, oficialitățile prezente se vor deplasa la Biserica Ortodoxă din localitatea Păuliș, unde vor participa la slujba de parastas. La ora 10:45, oficialitățile se vor deplasa la Monumentul Eroilor de la Păuliș, unde vor asista la Ceremonialul militar și religios, cu depunere de coroane.

Duminică, în municipiu

Pe 16 septembrie, duminică, în Piața Avram Iancu, va avea loc, cu începere de la ora 12:30, un ceremonial militar și religios, cu depunere de coroane, la Monumentul Ostașului Român. La ora 13:10 va avea loc parașutarea Drapelului României – eveniment în premieră. După realizarea dispozitivului de defilare, la ora 13:20, cu începere de la ora 13:30 va avea loc defilarea și trecerea celulelor de aviație.

Spectacol și demonstrații

„La ora 13:45 va fi prezentat un exercițiu demonstrativ, urmând ca, între orele 13:50 și 18.00 să aibă loc un concert de muzică și vizitarea expoziției de armament și tehnică militară. Depunerea coroanelor de flori se va desfășura cu respectarea ordinii de precădere, conform legislației în vigoare”, spun organizatorii.

Invitație deschisă

„Invit, pe această cale, să ia parte alături de noi la evenimentele programate în zilele de 15 și 16 septembrie 2018, reprezentanții oficialităților locale, ai structurilor deconcentrate ale statului, ai veteranilor de război, reprezentanții presei, dar și pe toți cetățenii municipiului și județului, cu atât mai mult cu cât manifestările se desfășoară în Anul Centenar, anul desăvârșirii statului național român”, punctează Florentina Horgea, Prefectul Județului Arad.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor