Dezbatere pe viaţa de noapte a Aradului

De Adriana Barbu
6Comentarii
Dezbatere pe viaţa de noapte a Aradului
Primăria Arad va organiza pe 12 mai dezbatere publică pe intenţia de a modifica regulamentul de desfăşurare a activităţii comerciale, una dintre modificări vizând ora de închidere a teraselor.

ARAD. Vrei să stai pe terasele din centrul Aradului mai mult în această vară? Vrei ca viaţa de noapte să fie animată? Vrei să îţi aperi afacerea şi vrei ca terasa ta să îţi aducă profit şi pe timp de noapte? Vrei linişte în faţa imobilului de pe centru, în care locuieşti? Vrei să nu-i auzi pe toţi „prietenii” lui Bachus şi discuţiile lor sub geamul tău sau chiar în clădirea în care trăieşti? Atunci e cazul ca marţi, pe 12 mai, să iei drumul Palatului Administrativ, la ora 15.00. Pentru că atunci, în Sala Ferdinand, Primăria Municipiului Arad va organiza o dezbatere publică având ca temă proiectul de hotărâre pe care Jurnal arădean şi www.aradon.ro l-a prezentat pe scurt în 3 aprilie: proiect privind modificarea Regulamentului de desfășurare a activităților comerciale în municipiul Arad, aprobat prin Hotărârea nr. 9 din 27 ianuarie 2011.
Primăria îi invită pe cetăţeni „să îşi exprime părerea cu privire la acest proiect” şi susţine că „toate recomandările formulate în cadrul dezbaterii vor fi înaintate Consiliului Local al Municipiului Arad”, adică vor sta pe masa aleşilor la momentul votului.

Proiectul poate fi studiat la camera 5 (Palatul Cenad-demisol), pe site-ul Primăriei Arad, dar îl puteţi descărca şi de pe www.aradon.ro.
Care sunt câteva dintre noutăţile propuse de Primărie în acest proiect? Aşa cum am mai precizat deja, ultima comandă pe terasele din Arad nu va putea fi luată mai târziu de ora 22.00, acestea urmând să se închidă la ora 23.00 fix, cu riscul de a fi zăvorâte de autoriăţi în caz că s-a încălcat această prevedere de trei ori. Primăria vrea prin acest proiect să schimbe câteva dintre regulile distracţiei nocturne din Arad. Pe lista neagră a Primăriei se află acum sex-shopurile, stripteas-urile (dar şi casele mortuare), care nu vor mai avea loc pe viitor pe centrul Aradului.
Zona de interdicţie pentru sex-shopuri, localuri cu programe de striptease sau erotice ar urma să fie următoarea: cursul râului Mureş – strada Andrei Şaguna – Piaţa Spitalului – Calea Victoriei – Calea Aurel Vlaicu – Piaţa Gării – Bulevardul Revoluţiei – Piaţa Drapelului – Bulevardul Iuliu Maniu – Piaţa Sporturilor – râul Mureş, pe Calea Timişorii, Calea Radnei, strada Petru Rareş şi Calea Aurel Vlaicu, precum şi pe o rază de 1 kilometru faţă de unităţile de învăţământ de orice fel.

Toate barurile şi terasele care desfăşoară activităţi pe raza municipiului vor avea, conform proiectului, obligaţia de a deţine camere de supraveghere avizate de Poliţia Municipiului Arad, din 1 ianuarie 2017, în timp ce cei care au restaurantele situate în condominii nu vor mai putea organiza şi desfăşura nunţi, botezuri şi alte activităţi asemănătoare, dacă nu vor avea decizia comitetului executiv al asociaţiei de proprietari al condominiului şi acordul expres al tuturor proprietarilor.

Şi altele

Alte prevederi legate de activitatea comercianţilor se regăsesc şi ele în proiectul care îi vizează nu doar pe aceştia, ci şi pe clienţii lor.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor