Dezinsecţie la sol în parcurile Aradului

De Valentin Goran
Reactualizat la:
Dezinsecţie la sol în parcurile Aradului
© Parcurile, stropite de la sol Foto: A.B.
Gata. S-a decis să se poarte lupta faţă în faţă. Cu noaptea în cap, aşa cum i-am descoperit noi prin oraş. Este vorba de cei care duc războiul cu ţânţarii din Arad.

SC Polaris M Holding SRL şi Primăria Arad au hotărât să treacă la stropitul împotriva ţânţarilor de la sol, pe zonele verzi din municipiu. Această procedură are reguli stricte, aşa că angajaţii Polaris au pornit acţiunea joi, la ora 5.30 dimineaţa. Până la ora 10.00, când procedurile sunt oprite pentru că efectul nu mai este cel scontat, au fost stropite cu substanţe antiţânţari Parcul Europa, Parcul Copiilor, Parcul Eminescu, Faleza Mureşului de la Maranata până la podul Traian. Acţiunea va fi reluată vineri, tot de la ora 5.30, spaţiile verzi luate la ochi de firma care se ocupă de dezinsecţie fiind faleza Mureşului, zona 300, Parcul 23 August, faleza Mureşului din zona Alfa şi parcul din Alfa.

În tot acest timp, acțiunea de dezinsecție pentru stârpirea țânțarilor continuă şi în aer. Tratamentele sunt efectuate cu ajutorul aviației utilitare până pe 15 iulie și se vor desfășura pe toată raza municipiului Arad. Substanțele folosite în ambele cazuri, ne asigură Primăria Muncipiului Arad și SC Polaris M Holding SRL, sunt omologate de către Ministerul Sănătății și nu afectează oamenii și animalele, efectul fiind strict asupra țânțarilor.