Din ciclul „incurcate sunt caile politicii”

De Simion Todoca
Din ciclul „incurcate sunt caile politicii”
Primarul conservator al Comunei Brazii coordonează organizaţia PNL din comună !

ARAD. Noul PNL din Comuna Brazii marchează o premieră: la şedinţa de constituire, prin fuziunea la nivel local PDL-PNL a fost desemnat un „preşedinte onorific coordonator”, în persoana primarului comunei, Ioan Vesa. Care primar, însă, este şi preşedinte al organizaţiei locale a PC, pe lista căreia a fost ales primar. Sigur, explică deputatul Eusebiu Pistru, sub „bagheta” căruia se desfăşoară constituirea filialelor noului PNL din Colegiul 5,titulatura respectivă nu există, dar primarul, chiar dacă este de la PC, a acceptat să coordoneze, deocamdată, închegarea organizaţiei. „Va fi coordonator până când îl vor da afară de la PC, dacă îl dau, urmând să-l alegem preşedinte”, spune Pistru.

A fost la PD

„Nu se poate spune că am funcţia de coordonator, m-au rugat să-i ajut să-şi facă organizaţia şi am fost de acord. La ţară nu prea contează culoarea politică, ne ajutăm între noi, ne cunoaştem unii pe alţii. Eu am fost la PD până în 2008, am fost împreună cu ei, iar după ce am fost ales primar pe lista PC s-au comportat corect, cum să nu-i ajut?”, spune Ioan Vesa. Care declară că nu îl afectează prea tare dacă va fi exclus din Partidul Conservator, lucru pe care preşedintele PC Arad, Mircea Purcaru, are de gând să-l facă, dacă nu renunţă la ajutarea adversarului politic. Pe de altă parte, Ioan Vesa spune că îşi vede mai departe de primărit şi de conducerea filialei PC şi că, probabil, PNL va alege, pentru funcţia de preşedinte, între actualul viceprimar, Nicuşor Vesa (coincidenţă de nume, fără legătură de rudenie cu primarul) şi Eugen Iustin Urs, care, în virtutea celebrei Ordonanţe, a trecut de la PC la PDL Arad.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !