Directorii CET vor să-i urecheze pe parlamentari

De Adriana Barbu
18Comentarii
Directorii CET vor să-i urecheze pe parlamentari
Mai marii CET recunosc că au fost majorate indemnizaţiile de şedinţă ale membrilor CA, dar consideră că această majorare nu a fost semnificativă. Iar acuzele aduse pe această temă sunt considerate grave şi… nefondate.

S-au supărat şi au ieşit cu declaraţii cum n-au mai făcut-o de ani de zile. Este vorba de directorii celor două centrale termice din Arad, care nu au mai vorbit public de mult. De foarte mult timp. Parcă de o viaţă. Cei doi directori – noi – nu au făcut declaraţii publice, din câte ne amintim noi, de când au fost instalaţi. Acum însă – după ce sindicaliştii şi politicienii PSD, mai exact parlamentarul Adrian Todor, au acuzat faptul că la nivel de CET s-a decis majorarea nesimţită a indemnizaţiilor de şedinţă ale membrilor CA de la CET de la ceva peste 1.000 lei la peste 4.000 de lei – conducerile celor două centrale au remis un comunicat semnat atât de directorul general al SC CET Hidrocarburi SA Arad, Victor Ciulean, cât şi de director general al SC Centrala Electrică de Termoficare Arad SA, Aurel Matei.

În comunicat se arată că au fost aduse acuze grave şi nefondate legate de majorările indemnizaţiilor de şedinţă ale membrilor CA şi se trece rapid la urecherea parlamentarilor de Arad care nu au făcut nimic până acum pentru salvarea centralelor arădene. Iată mai jos conţinutul comunicatului: „Au fost făcute acuzații grave și nefondate cu privire la îndemnizațiile pe care membrii Consiliului de Administrație ale societăților SC CET Hidrocarburi SA și SC Centrala Electrică de Termoficare Arad SA ar urma să le primească. Îndemnizația de ședință pentru membrii C.A. nu s-a modificat semnificativ. Anveloparea bugetară pentru Consiliul de Administrație a rămas aceeași ca anul trecut. Dovada faptului că aceste îndemnizații nu s-au mărit poate fi verificată în bugetele de venituri și cheltuieli pentru anul 2017. Cifrele uriașe aruncate în spațiul public de către dl. deputat Adrian Todor sunt lipsite de adevăr, având ca scop discreditarea celor două societăți CET Hidrocarburi și CET Arad. Cu această ocazie le solicităm tuturor parlamentarilor de Arad să facă toate demersurile necesare la București pentru sprijinirea sistemului centralizat de termoficare al orașului. Nu ne dorim să ajungem în situația critică din 2016 când unii consilieri locali au votat împotriva tuturor proiectelor de hotărâre a Consiliului Local Arad cu privire la bugetul pentru subvenția termică”.

Iar cele indicate în comunicat sunt completate de informarea că mai marii CET îi vor chestiona pe parlamentarii de Arad periodic cu privire la ce au făcut pentru cele două CET-uri: „În calitate de conducere a celor două societăți vom solicita informații periodice cu privire la activitatea parlamentarilor privind sprijinul de la Guvern pentru sistemul de termoficare”.

Omisiune voită?

Ce considerăm noi deplasat în comunicatul venit de la CET? Faptul că în prima parte se vorbeşte de faptul că s-au făcut totuşi majorări ale indemnizaţiilor de şedinţă dar că acestea nu sunt semnificative, faptul că în a doua parte se vorbeşte despre indemnizaţiile care nu s-au mărit, dar mai ales faptul că nu s-a precizat care este valoarea din trecut şi nici cea din prezent a indemnizaţiilor, caz în care ne-am fi lămurit cu toţii dacă majorarea e nesimţită sau nesemnificativă iar acuzele venite din sfera politică ar fi avut zero impact la public. O astfel de informare, însă, nu s-a considerat a fi utilă pentru public.

O informare publică la obiect

În condiţiile date, pentru ca arădenii să-şi facă o opinie cinstită vis-a-vis de acest subiect, credem că s-ar impune o informare clară referitoare la valoarea actuală a indemnizaţiilor, la cea din trecut şi la existenţa sau nu a unor noi propuneri de majorare a acestora. Ca să nu mai vină nimeni cu acuze nefondate.18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor