Doar sapte investitii noi in acest an

De Adriana Barbu
1Comentariu
Doar sapte investitii noi in acest an
Bugetul Primăriei Arad e tot mai mic. O demonstrează şi lista de investiţii noi propusă în bugetul pe acest an.

ARAD. Nu o ducem prea bine din punct de vedere financiar. Nu mai beneficiem de spirjin de nicărieri, aşa că de descurcat trebuie să ne descurcăm singuri cu ce avem. Iar faptul se va reflecta şi în investiţiile noi pe care şi le-a propus spre demarare Primăria Arad. În proiectul de buget pe anul 2015, la capitolul program de investiţii a unor lucruri noi se regăsesc doar şapte obiective. În trecut, cifra era cel puţin dublă. Dar nu mai este cazul în 2015. Totuşi, câteva dintre investiţiile noi propuse sunt destul de mari din punct de vedere finanicar. Prima lucrare nouă care va fi propusă de executiv aleşilor la votul bugetului local face referire la reabilitarea clădirii Unitate Militară, zona Gai. A doua face referire la construcţii noi în Unitatea Militară Gai şi la utilităţi. Ambele lucrări sunt legate direct de intenţia declarată a municipalităţii de a prelua în proprietate Cetatea Aradului (la schimb cu unitatea militară din Gai şi alte investiţii) şi vor înghiţi zeci de milioane de lei.

Pe lista de investiţii noi pentru 2015 se regăsesc şi cele din şcoli (reabilitare termică clădiri unităţi de învăţământ din municipiu), precum şi reabilitare clădire Cinema Grădişte. Primăria Arad vrea să aloce bani şi pentru o capelă în cimitirul Pomenirea şi pentru amenajarea legăturii rutiere dintre strada Cometei şi Centura Nord Arad. Poate cea mai costisitoare dintre noile investiţii aflate pe lista de propuneri a Primăriei în acest an face referire la un proiect deja prezentat de edilul local Gheorghe Falcă: regenerare urbană a spaţiilor din zona blocurilor de locuinţe din cartierele Alfa, Faleza Mureş, Confecţii, Micălaca, Vlaicu şi Centru, inclusiv zona protejată din municipiul Arad. În fapt, pentru acest proiect, edilul speră să obţină fonduri europene, dar finanţarea startului se regăseşte după cum se vede în bugetul local.

Cu tot cu investiţiile aflate în derulare (precum realizarea pasarelei de pe Mureş, ridicarea noului stadion UTA, încă un bloc pe Tarafului, reabilitarea sistemului de canalizare în Micălaca, zona 300, pistele de biciclete de pe faleza Mureş, amenajare trecere la nivel cu calea ferată de pe Câmpul Liniştii şi reabilitarea câtorva străzi din Arad), pentru toate cheltuielile de capital din oraş Primăria are de gând să pună deoparte în buget suma de 104.115.000 lei. O sumă mică dacă o comparăm cu sumele alocate la cheltuielile de capital în anii precedenţi.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor