Doctor Honoris Causa al UVVG

De Vasile Filip
Doctor Honoris Causa al UVVG
Doctor Honoris Causa al UVVG
Prof. univ. dr. Marius Raica, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie ,,Victor Babeş” din Timişoara.

Sala Ferdinand din cadrul Palatului Administrativ a Primăriei Arad a găzduit, în data de 30.06.2015, festivitatea de acordare a înaltului titlu academic de Doctor Honoris Causa al UVVG, d-lui prof. univ. dr. Marius Raica ,rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie ,,Victor Babeş” din Timişoara.

La eveniment au participat prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” şi preşedintele Comisiei de analiză de acordare a DHC, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii, prof. univ. dr. Anca Hermenean, prorector, conf. univ. dr. Sorin Başchir, preşedintele Senatului Universitar, prof. univ. dr. Liana Moş, decanul Facultăţii de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară, prof.univ.dr. Dumnici Alexandru. şeful Disciplinei de Chirurgie generală a Facultăţii de Medicină, invitaţi, cadre didactice, membrii Senatului Universitar, studenţi, masteranzi, doctoranzi şi postdoctoranzi.

Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, a subliniat în Cuvântul său: „Indiferent că a fost vorba de cercetare,formarea sau specializarea tinerilor medici,dezvoltarea de infrastructuri de cercetare sau academice, management academic medical sau reformarea învăţământului medical românesc,dl prof. Marius Raica a acţionat cu seriozitate şi profesionalism,construind şi dăruind valori lumii medicale româneşti.Decizia senatului a fost uşoară ţinând cont şi de preocuparea permanentă a d-lui Rector Raica de a promova colaborarea interuniversitară dintre Timişoara şi Arad,domnia sa neuitând începuturile profesiei pe meleaguri arădene.”

Prof. univ. dr. Marius Raica ,rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie ,,Victor Babeş” din Timişoara a declarat: ,,Pentru mine este onorant şi emoţionant şi în contextul zilei de astăzi pot să spun că ,este cel mai frumos titlu pe care l-am primit vreodată cândva, în primul rând pentru că eu sunt arădean, aşa simt şi oficial aşa şi este,în al doi-lea rând pentru că am lucrat în Arad din 1982 până în 1995 şi asta e o perioadă care nu se uită,e prima perioadă care din punctul meu de vedere a fost cea mai frumoasă.Sigur că au mai fost şi alte titluri de acelaşi calibru ca să spun aşa, însă în ceea ce mă priveşte eu aşa simt că este cel mai important titlu, poate pentru că şi astăzi în auditoriu au fost foarte mulţi dintre foştii mei colegi şi care mi-au rămas prieteni.”

,,Comunitatea noastră academică trăieşte astăzi un moment de sărbătoare,o mare personalitate medicală a Aradului şi Timişoarei ,a fost investit astăzi de către senatul universităţii cu cea mai înaltă distincţie prevăzută de Magna Carta, titlul de Doctor Honoris Causa. Ca rector fondator aş dori să-i mulţumesc d-lui rector Raica că a acceptat acest înalt titlu ,care deschide noi perspective de colaborare între cele două universităţi.Opera magnifică a profesorului,cercetătorului,este o operă greu de egalat în domeniul academic ; cele 152 de lucrări citate în Pubmed şi 1263 de citări în Google scholar ,brevetele de invenţie,cele 22 de teze de doctorat conduse de domnia sa în domeniul medicinei ,sunt mărturii a unei mari valori ştiinţifice.Ne bucurăm că această valoare a crescut şi s-a dezvoltat ,a prins gustul ştiinţei aici la noi la Arad în spitalul Municipal.Îl felicit pentru toate realizăriile pe care excelenţa sa le are în domeniul cercetării şi al conducerii Universităţii de Medicină şi Farmacie ,,Victor Babeş” din Timişoara şi îl primim cu mare bucurie în rândul comunităţii academice arădene.”, a precizat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !