Domnul nostru Cuza Voda

De Vasile Filip
Domnul nostru Cuza Voda
ARAD. Ziua de 24 ianuarie reprezintă dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza, moment de referinţă în istoria poporului român.

După 156 de ani de la Unirea Principatelor Române, câţiva elevi ai şcolii Gimnaziale Aurel Vlaicu au organizat vineri, o activitate interactivă şi interesantă pentru colegii lor. Pentru a ne face să retrăim, cel puțin la nivel de poveste, acest eveniment din istoria românilor, elevii Herțeg Alexandra, Domuța Adrian și Voștinar Goran, elevi în clasa a VII-a, respectiv a VIII-a, au pregătit o scenetă, care a pus în evidență personalitatea marelui domnitor.
La final, corul școlii pregătit de prof. Gui Borz Florin a cântat Hora Unirii, completată prin paşii de dans în care s-au antrenat spectatorii.
„Profesorii coordonatori, Humm Melinda și Tămășan Petrușca, au ales acest tip de activitate datorită receptivității copiilor față de mesajul transmis prin intermediul poveştii, ne-a informat prof. Loredana Bretfelean. Astfel, au reușit să-i familiarizeze pe elevi cu semnificația istorică a datei, dar și să trezească în aceştia sentimentul de mândrie, emoția de a fi actor sau spectator, bucuria de a participa la un nou eveniment în școala noastră”.

Taguri: , , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !