Două autospeciale noi pentru pompierii arădeni

De Ioana Costas
Reactualizat la:
Două autospeciale noi pentru pompierii arădeni
© Au primit autospeciale noi
O autospecială de stingere incendii şi descarcerare şi una de transport scafandri au intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad.

Pompierii arădeni vor interveni în situaţiile de urgenţă cu două noi autospeciale achiziţionate prin programul POR. „De astăzi, 17 martie, două noi autospeciale au fost operaţionalizate şi vor asigura intervenţia de stingere a incendiilor şi de căutare salvare în mediul acvatic. Autospecialele au fost achiziţionate prin Programul Operaţional Regional <<Achiziţionarea de echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat, în Regiunea 5 Vest – etapa a 2 a>>”, a declarat căpitanul George Pleşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad.

Potrivit reprezentantului ISU Arad, autospeciala pentru lucrul cu apă şi spumă de capacitate mică este destinată intervenţiei pentru stingerea incendiilor în mediul urban şi rural, punându-se accentul pe deplasarea rapidă, pătrunderea în locurile greu accesibile autospecialelor de capacitate medie şi mare, realizarea în scurt timp a dispozitivului de intervenţie şi utilizarea apei cu randament de stingere ridicat în spaţii închise şi deschise. Autospeciala poate lucra independent, folosind apa din rezervorul propriu ori din alte surse sau în cooperare cu alte autospeciale similare. De asemenea, poate executa şi misiuni de descarcerare şi pentru acordarea primului ajutor calificat. În ceea ce priveşte cealaltă autospecială, aceasta are echipamente specifice pentru transport scafandri la intervenţie, în vederea executării misiunilor specifice ale echipajelor de scafandri în cadrul procedurilor de intervenţie pentru salvare vieţi omeneşti şi bunuri din râuri, lacuri şi/sau zone inundate. Potrivit reprezentanţilor ISU Arad, autospeciala asigură transportul în condiţii de siguranţă a echipajului de scafandri şi a echipamentelor specifice intervenţiei scafandrilor; deplasarea în zone de teren greu accesibile, către locul intervenţiilor; alimentarea şi funcţionarea echipamentelor de semnalizare optico-acustice şi de comunicaţie; tractarea remorcii peridoc pentru transportul echipamentelor specifice dispuse pe aceasta precum şi dispunerea troliului pentru scoaterea autospecialei din terenuri accidentate, când sistemul 4×4 al autoşasiului nu dă rezultate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !