Două cărți despre regăsirea drumului către sine, lansate la bibliotecă

De Iza Pal
Două cărți despre regăsirea drumului către sine, lansate la bibliotecă
Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol” Arad a găzduit, vineri, în Sala Astra, o dublă lansare de carte în prezența autorilor.

Este vorba despre volumele „Chipul fericirii” de Mihai George Corui și „Ascensiune totală” de Ofelia Avădănii, amândouă apărute la Editura Ecou Transilvan, reprezentată de Nadia Fărcaș. Ca o completare a atmosferei culturale, artista Simona Liliana a expus în sala bibliotecii o serie de picturi cu tema centrală Sinele, temă regăsită și în paginile celor două cărți.

Simpaticii autori, oaspeți în Arad, au luat cuvântul înainte că scrierile lor să fie prezentate exhaustiv de editorul cărții. Pasionată de scris, Ofelia Avădănii din Râșnov mărturisește că a decis să-și publice această primă carte după ce a primit încurajări de la prieteni. A scris “dulce”, după cum spune chiar ea, despre arta de a trăi, despre cum te poți ridica după ce ai căzut, încercând defapt să contureze drumul spre evoluție. Pe de altă parte, Mihai George Corui din Mediaș, spirit glumeț, își lansează cea de-a treia carte, “Chipul fericirii” în care se găsesc 81 de povestiri scurte, scrise simplu, direct și cu mult haz.

Revenind la prezentarea editorului Nadia Fărcaș, aceasta a pregătit cu conștiinciozitate câte un comentariu literar “ca la carte”, amintindu-ne de anii de liceu. Iată ce spune ea despre „Ascensiune totală”, volumul “prin care (Ofelia Avădănii) reușește să ne poarte printr-o călătorie prin această viață reușind cu mare ușurință să ne redea câteva din tainele cunoașterii a esenței magnifice a existenței noastre și a dezvoltării personale. (…) Ofelia Avădănii a știut să-și folosească capacitatea de a scrie oglindind starea ei spirituală din acel moment, transmițându-ne prin cartea sa că tebuie să știm să trăim frumos, să ne bucurăm de fiecare clipă frumoasă a vieții noastre, iar dacă sentimentul împlinirii de sine potențează cu pasiunea creatorilor, împreună cu setea de cunoaștere, atunci încrederea în sine este determinată de încrederea celuilalt. Important este și cât de mult iubim, profunzimea iubirii, a răbdării și a recunoștinței voastre va spori abilitatea voastră de a crea viață pe care o doriți a trăi. Voi sunteți iubirea și iubirea este puterea, voi sunteți lumina și lumina poate învinge întunericul.”
Despre „Chipul fericirii”, ea apreciază că “Mihai scrie foarte sincer și direct, adunând în acest volum proze scurte concentrate pe eul liric, dând naștere unei lumi în cuvinte, o lume care cuprinde dorințe, sentimente, trăiri, vibrații și pe alocuri anumite stări frumoase. Autorul are harul să ne transmită întotdeauna o energie pozitivă, eliberându-ne întotdeauna de problemele negative pe care le avem. Din câte l-am cunoscut eu, e un psiholog foarte bun al sufletului, poate să ne transmită imboldul de a căuta cu curaj în propria ființă oglinda care reflectă autenticitatea unor lucruri, a unor sentimente profunde pline de frumusețe interioară. Fiind deja la a treia carte, Mihai George Corui simte cuvântul, îl percepe ca loc, sens și valoare, fiind un bun observator și narator, scriind cu o tenacitate aparte. renaște și se eliberează prin scris. În acest volum găsim căutări și împliniri din propria experiență de viață bogat trăită, introspectivă consacrată înălțării și împlinirii de sine. Pe parcursul cărții, Mihai folosește un limbaj diversificat, iar povestirile sale sunt impregnate cu acele raționamente spirituale în stare să trezească persoana autoagresivă din noi, deși uneori uităm părți fundamentale, uităm idealismul și visele din copilărie, uităm să avem o viață echilibrată și aproape tot timpul uităm să fim fericiți.”

În final, după plimbări spirituale și o doză atât de mare de epitete, esențe magnifice și profunzimi, autorii au trecut la sesiunea de autografe, poze și zâmbete.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !