Două zile libere de Crăciun și Anul Nou

De Valentin Goran
Două zile libere de Crăciun și Anul Nou
Agenții economici sunt avertizați de Inspectoratul Teritorial de Muncă cu privire la acordarea zilelor libere legale. Prima și a doua zi de Crăciun, 25 și 26 decembrie, precum și zilele de 1 și 2 ianuarie 2016, sunt decretate ca zile libere.

Agenții economici care nu se conformează acestor dispoziții imperative sunt pasibili de amendă contravenţională de până la 10.000 de lei conform art. 260 alin. 1 lit. g din Codul Muncii. „Excepţie de la această regulă fac acele unităţi a căror activitate nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii. Salariaţilor care lucrează în astfel de unităţi trebuie să li se asigure compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. În cazul în care, din motive justificate, nu se acordă zile libere, salariaţii beneficiază, pentru munca prestată în zilele de sărbătoare legală, de un spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru”, au declarat reprezantanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad. De menționat ar fi faptul că se acordă câte două zile pentru fiecare dintre cele trei sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creştine, pentru persoanele aparţinând acestora.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !