DSVSA muta vacile de la Paulis acasa la proprietar

De Diana Dutu
14Comentarii
DSVSA muta vacile de la Paulis acasa la proprietar
Potrivit directorului Viorel Agud, vitele nu au fost afectate de frig. În consecinţă, proprietarul animalelor nu va fi sancţionat.

ARAD. Aşa cum anunţam deunăzi, problema vacilor „sechestrate” în noroi, la Păuliş, a intrat în atenţia Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Arad. Interpelat pe subiect, Viorel Agud, director al instituţiei, precizează pentru Jurnal arădean / Aradon: „Miercuri dimineața am luat legătura cu primăria, am trimis pe medicul concesionar, respectiv de acolo, din Păuliș, pentru ca împreună cu primarul să identifice grajdurile de la locuința proprietarului vacilor, de acolo de unde au plecat de fapt animalele. În cursul zilei de miercuri, o să încercăm să mutăm acolo vacile până rezolvăm problema cu terenul. Tot miercuri va fi chemat și proprietarul vacilor la primărie pentru a i se propune un schimb de teren, astfel încât să poată construi un grajd pe terenul pe care îl primește în schimbul terenului său. Primăria și-a luat angajamentul că îi va da autorizație de construcție.”
I-am amintit directorului Viorel Agud că această soluţie i-a mai fost propusă proprietarului animalelor, dar acesta a refuzat-o. Poate fi obligat omul să accepte soluţia? „Eu nu pot să îl oblig, de la nivelul DSVSA. Ceea ce pot eu să fac este să scap aceste animale de chinuri până se rezolvă problema prin construirea unui nou grajd pe un alt teren. I-a transmis primarului să rezolve problema, că nu e bine nici pentru comună, nici pentru judeţ ceea ce fac acolo. Propunerea primarului este să-i dea pământ la schimb şi autorizaţie de construcţie pentru grajd” – subliniază directorul DSVSA.
L-am mai întrebat pe Viorel Agud dacă proprietarul vacilor va fi sancţionat pentru condiţiile în care a ţinut animalele. Iată răspunsul său: „Nu câştigăm nimic dacă îl sancţionăm. L-au sancţionat toţi şi nu a plătit nicio amendă. N-avem ce să-i facem noi. Animalele sunt într-o stare bună de întreţinere, nu au fost afectate de frig pentru că sunt animale de carne. Dar, sigur, pentru un nespecialist, este dur ceea ce se vede acolo…”

Taguri: , , ,


14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor