Dublă sărbătoare la Colegiul Economic

De I.R.
Dublă sărbătoare la Colegiul Economic
232 absolvenţi, din şapte clase de liceu zi şi o clasă de seral, rută progresivă, la Colegiul Economic.

Să ne bucurăm…! Cuvintele celebrului imn al tinereţii au răsunat azi, 28 mai, 2015, pe coridoarele pline de tineri, de părinţi cu sufletele pline de lacrimile bucuriei, de profesori, dar şi de mulţi invitaţi, pentru o nouă generaţie de absolvenţi, o generaţie cu atât mai specială, cu cât sunt cei care absolvă în anul în care colegiul arădean sărbătoreşte 130 de ani de învăţământ economic arădean.

Gaudeamus igitur la Economic

A sunat ultimul clopoţel! Diriginţi şi elevi, în haine de sărbătoare, îşi spun cuvinte de suflet, rămas bun ani de liceu, rămas bun, adolescenţă, note, dar şi primii fiori ai dragostei… Rămas bun, claselor, coridoarelor, colegilor şi dirigintelor! Astăzi începe un alt drum! Cu vise împlinite! Căci, cu siguranţă aşa va fi, dacă ţinem cont de rezultatele acestei generaţii, al cărei şef de promoţie, Vid Alin, a obţinut media generală de 9,98.
Şi multe premii speciale, pentru o mulţime de activităţi, pentru rezultate la olimpiade şi concursuri, judeţene, naţionale, dar şi internaţionale.
Apoi, să nu uităm echipele de dansuri, majorete sau diferite sporturi, ale căror membri au fost absolvenţii de azi.
Şi festivitatea începe. La eveniment au luat parte reprezentanţi ai celor două universităţi arădene, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, ai Arhiepiscopiei şi ai presei, părinţi şi bunici. Se intonează imnul de absolvire, apoi cuvântul directorului şcolii, prof. Monica Bălţăreţu, cuvântul invitaţilor şi cel al şefei de promoţie, emoţionant, dar şi cu speranţa îndreptată spre colegii mai mici, care vor şti să preia cu demnitate ştafeta. Aplauze, flori, felicitări. Şi, „un rămas bun artistic”, de la echipa de dansuri a şcolii, echipă atât de aplaudată în aceşti patru ani, pe toate scenele judeţului.
Se predă cheia. Reprezentanţii claselor a XI-a sunt emoţionaţi. Şi dornici să le meargă pe urme.
„La mulţi ani!”, dragi absolvenţi, profesori, părinţi!

Ziua copilului

Sărbătorirea Zilei copilului a devenit deja o tradiţie la Colegiul Economic Arad. Astfel, şi în acest an, în data de 28 mai, a fost organizată o petrecere, atât pentru copiii şi nepoţii angajaţilor, cât şi pentru cei ai foştilor angajaţi ai şcolii. La eveniment au participat, alături de părinţi sau bunici, peste 30 de copii, cu vârste cuprinse între 4 luni şi 10 ani.
Cei mici, dar şi cei mari au petrecut clipe de neuitat într-un cadru care a recreat lumea copilăriei, la nivel vizual şi auditiv, iar bucuria a fost sporită de prezenţa celor două „zâne” care i-au antrenat pe copii în diverse jocuri, i-au transformat în personaje de poveste sau mici vedete, le-au spus poveşti şi i-au provocat să cânte şi să recite, la rându-le.
Evenimentul nu se putea finaliza într-un mod mai fericit decât cu venirea tortului, din care ne-am înfruptat cu toţii. Pentru o zi şi cei mari s-au simţit din nou copii, pe chipurile lor putându-se citi aceeaşi fericire care îi transfigura pe cei mici.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !