Ediție aniversară a Amifran

De Eugen Rogojan
Reactualizat la:
Ediție aniversară a Amifran
În perioada 21-26 octombrie, la Arad se va desfășura cel mai mare festival de teatru tânăr francofon din Estul Europei, Amifran.

Ediția cu numărul 25 va reuni la Arad aproape 400 de participanți, fiind reprezentate 9 țări. 12 spectacole ale unor trupe din România, 10 spectacole din străinătate, 9 ore de formare în cadrul a 17 ateliere, 27 de animatori din Franța, România, Canada, Italia și Bulgaria, un spectacol al atelierelor cu rol de evaluare și 7 sesiuni de dezbateri în jurul spectacolelor prezentate. Acestea sunt doar câteva dintre surprizele pregătite de Amifran 25.

Deschiderea

Spectacolele din cadrul festivalului vor fi puse în scenă la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad. Deschiderea oficială a festivalului va avea loc pe 21 octombrie, de la ora 20, cu spectacolul „Amour’G a partir”, după texte de Matei Vișniec. Duminică, 22 octombrie, spectacolele înscrise în festival vor începe de la ora 14, urmând să urce pe scenă elevii Palatului Copiilor din Arad și cei ai liceelor din Târgu Jiu, Dej, Huedin, Berlin și Sofia.

Spania, Rusia și Canada

Tot de la ora 14 vor începe spectacolele și luni, 23 octombrie. Atunci vor pune „stăpânire” pe scena Teatrului Clasic tineri actori din Zaragoza (Spania), Aleksandrow Lodzki (Polonia), Cluj-Napoca, Belgrad (Serbia) și Toula (Rusia). Elevii din București, Stara Zagora (Bulgaria), Sighetu Marmației, Quebec (Canada) și Iași vor performa în cadrul Amifran pe 24 octombrie, începând cu ora 14.

Ultimele două zile

Miercuri, 25 octombrie, de la ora 14 își vor etala talentul pe scena teatrului arădean evelii Liceului Național „Andrei Mureșanu” din Bistrița, cei ai Liceului Clasic European „Mario Cutelli” din Catania (Italia), cei ai Liceului de Arte „C. Brăiloiu” din Târgu Jiu și gazdele festivalului – trupa arădeană Amifran.

O serie de evenimente speciale se va întâmpla joi, 26 octombrie, între orele 14:30 și 18:00. Este vorba despre nouă spectacole de excepție și închiderea festivă a Festivalului Amifran, pe care vă invităm să le descoperiți.

Participanții

Vor participa la ediția aniversară elei ai liceelor sau palatelor copiilor din Arad, Târgu Jiu, Dej, Huedin, Cluj-Napoca, București, Slobozia, Sighetu Marmației, Iași și Bistrița, dar și de peste hotare, din Catania (Italia), Quebec (Canada), Stara Zagora, Sofia (Bulgaria), Toula (Rusia), Belgrad (Serbia), Alekandrow Lodzki (Polonia) și Berlin (Germania). În total, aproape 400 de elevi își vor prezenta spectacolele în fața publicului arădean.

Finanțări și sponsorizări

Această ediție aniversară a fost posibilă datorită sprijinului financiar acordat de Consiliul Local Municipal Arad prin Centrul Municipal de Cultură, Ministerul Tineretului și Sportului, Ambasada Franței la București, Institutul Francez din România, Centrul Cultural Județean Arad. Nu în ultimul rând, organizatorii țin să noteze revenirea, după o absență de opt ani, a BRD-Groupe Société Générale, în calitate de sponsor principal.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !