Elevii pot studia în SUA, prin programul FLEX

De Andreea Pintea
1Comentariu
Elevii pot studia în SUA, prin programul FLEX
Un program finanțat de Departamentul de Stat al Guvernului SUA le asigură elevilor români șansa de studia peste Ocean.

La Colegiul Național „Moise Nicoară” a avut loc o întâlnire între elevii de liceu și reprezentanții FLEX, un program finanțat în totalitate de Departamentul de Stat al Guvernului SUA. La invitația prof. dr. Vanda Stan, șefa catedrei de limba engleză, Daisa Ilieș și Paula Achim, beneficiare ale acestui program, au venit și au prezentat elevilor de la „Moise Nicoară” oportunitatea de a studia un an în Statele Unite, pe durata liceului, cu finanțare totală.

Programul FLEX, prin care se acordă aceste burse, acoperă cheltuielile de studiu, cazare, masă, transport. Ceea ce nu este finanțat de acest program este costul pașaportului, apelurile telefonice, internetul și cheltuielile personale. Cei care de-a lungul anilor au profitat deja de această șansă, au reușit ulterior mai simplu să devină studenți ai prestigioaselor facultăți americane pentru care au optat după obținerea bacalaureatului.

„Elevii de la Colegiul Național Moise Nicoară au manifestat un interes viu față de acest program și sperăm ca ei să se înscrie în număr cât mai mare pentru obținerea acestor burse”, ne-a declarat Paula Achim, reprezentanta FLEX, România.

Un dialog benefic pentru elevi, cărora li s-a răspuns la multe întrebări cu privire la viitorul universitar și profesional. „Într-o societate actuala bazată pe mobilitate, flexibilitate și interculturalitate, un astfel de program permite elevilor adaptarea la un context cultural nou, integrarea mai ușoară într-un mediu diferit față de cel autohton, lărgirea orizontului profesional”, au mai spus reprezentanții FLEX România.flex1

flex21Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor