Elitele au ajuns în Penitenciarul Arad

De Diana Dutu
Elitele au ajuns în Penitenciarul Arad
Printr-un proiect al Asociaţiei Clubul Elitelor, al cărui scop îl constituie dezvoltarea personală a deţinuţilor.

Elitele se implică în procesul de reintegrare a deţinuţilor încarceraţi la Penitenciarul Arad. Începând din iulie, timp de 12 luni, aceştia vor participa la un program complementar de instruire pe teme de actualitate legate de activitatea societăţii civile şi cea de voluntariat, dezvoltare personală, activitatea economică şi bursa de valori, etapele procesului de mediere, noutăţi în tehnologie şi IT. E vorba de organizarea unor sesiuni de informare pe aceste teme, în vederea formării de atitudini şi deprinderi, pentru o dezvoltare personală şi o întărire a imaginii de sine a participanţilor, consolidarea sentimentului de identitate pe care aceştia îl pot avea faţă de un grup, o profesie, faţă de familie, sentiment de identitate care să contribuie la procesul de reintegrare a acestora. Totul e posibil graţie proiectului pilot „Elite în penitenciare”, derulat de Asociaţia Clubul Elitelor (reprezentată la nivelul Aradului de către prof. Gheorghe Mariş).
În paralel cu activităţile din penitenciare se vor organiza mese rotunde unde se vor discuta aspecte legate de impactul detenţiei asupra persoanei şi despre nevoia de informare a tinerilor despre consecinţele pe termen lung ale greşelilor. „Proiectul va contribui la responsabilizarea şi creşterea participării active a cetăţenilor la dezvoltarea comunităţii, prin conştientizarea efectelor detenţiei şi prin contribuţia activă la reintegrarea deţinuţilor” – susţin reprezentanţii Asociaţiei Clubul Elitelor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !