Entuziasm de primăvară în „Şcoala altfel”

De L.B.
Reactualizat la:
Entuziasm de primăvară în „Şcoala altfel”
© În marş ecologic
Activităţi deosebite în Săptămâna „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, la Şc. Gim. „A. Vlaicu”.

„Săptămâna altfel” s-a deschis într-un entuziasm pe care numai primăvara, în curtea şcolii îl poţi întâlni. Bucuria de a face lucruri noi, inedite, de a învăţa în manieră nonformală, de a descoperi aspecte nebănuite ale şcolii, a făcut ca activităţile propuse pentru prima zi să fie cu adevărat de neuitat. Cel mai animat loc a fost curtea şcolii, unde s-au desfăşurat atelierele propuse de profesorii de discipline vocaţionale; s-au pictat pereţii ce împrejmuiesc şcoala, în cadrul activităţii „Zidurile- punţi spre comunitate”. De asemenea, activitatea „Poliţistul, prietenul meu” din cadrul programului de educaţie rutieră a copiilor a implicat toţi elevii ciclului primar şi a căpătat caracter aplicativ odată cu ieşirile pe traseu, pe drumurile publice.

Activităţile de educaţie ecologică şi de protecţia mediului au prilejuit copiilor ieşirea în spaţiile din jurul şcolii cu scopul de a igieniza aceste locuri. Cu mănuşi, saci menajeri şi… energie, într-o joacă de-a curăţenia, copiii s-au mobilizat şi au lăsat ordine în urma lor. Tot pentru a responsabiliza elevii în relaţia cu mediul, marţi s-a desfăşurat „Marşul pentru sănătatea Pământului”, un demers ce implică peste 800 de elevi şi 35 de cadre didactice. Aceştia, pe Calea Aurel Vlaicu, au purtat mesaje ecologiste şi au oferit trecătorilor fluturaşi cu sfaturi de reciclare.

Aşadar, zile de şcoală pline şi interesante…

a vlaicu 3

a vlaicu 4

avlaicu 2



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !