Evadare însângerată de la Psihiatrie

De Alin Gherasim
Reactualizat la:
9Comentarii
Evadare însângerată de la Psihiatrie
© FOTO: A.G.
Un bărbat de aproximativ 50 de ani a încercat să fugă de la Psihiatrie, dar s-a rănit la un picior şi a fost prins de poliţişti.

UPDATE: Beţivul rănit, ignorat de Poliţie

Apar noi informaţii referitoare la cazul arădeanului care a evadat din secţia Psihiatrie cu preţul unei răni grave. O cititoare a site-ului nostru ne-a transmis faptul că ea ar fi cea care l-a găsit pe beţiv în stare foarte gravă, iar un echipaj de Poliţie care trecea prin zonă l-a ignorat în totalitate. „Un echipaj de poliţie a ieşit de pe strada Episcopiei, l-a văzut şi a plecat fără nicio reacție. Bătrânul a sărit în faţa altor patru maşini care nu au oprit, şoferii crezând că e doar beat. În lumina farurilor am văzut piciorul sfârtecat la propriu şi pe el care era pe punctul de a cădea. M-am întors şi omul era conştient. I-am oferit primul ajutor pentru a opri sângerarea, timp în care l-am întrebat cine e, câţi ani are şi ce a păţit. Mi-a răspuns că se numeşte Mircea, că are 63 de ani şi că a sărit un gard şi i-a rămas o bucată de picior în gardul respectiv. Au venit cei de la SMURD la cinci minute de la apel şi au continuat manevrele necesare pentru stabilizarea pacientului care era deja semi-conștient din cauza pierderilor mari de sânge”, ne-a transmis cititoarea noastră. Aşadar, se pare că poliţiştii au ignorat total un om aflat în dificultate, indiferent că acesta evadase de la Psihiatrie. Drept dovadă a celor afirmate de ea, cititoarea noastră ne-a transmis şi două imagini surprinse exact în momentul în care medicii de la SMURD îi acordau îngrijiri medicale bărbatului care a fugit din spital.

smurd

FOTO: B.G.B.

_________________________________________

Băutura, bat-o vina! Un arădean de aproximativ 50 de ani şi-a pus viaţa în pericol, totul pornind de la alcool. În noaptea de luni spre marţi, poliţiştii au găsit pe stradă un bărbat în stare avansată de ebrietate, pe care l-au luat şi l-au transportat la secţia Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean Arad. Asta pentru că apucăturile şi comportamentul impuneau acest lucru. Personalul medical de la Psihiatrie îl cunoştea deja pe cel în cauză, acesta ajungând de mai multe ori în unitatea medicală, tot din cauza alcoolului. Ajuns la spitalul de pe strada Octavian Goga, bărbatului i s-a cerut acordul pentru a fi internat. Foarte important, trebuie menţionat faptul că legislaţia din România impune ca un bolnav psihic să îşi dea acordul pentru a fi internat. Chiar dacă reprezintă pericol public, medicii nu îl pot ţine cu forţa în spital. Revenind la cazul nostru, beţivul arădean nu a acceptat să i se facă internare. Totuşi, spun sursele noastre, ar fi fost de acord să rămână sub observaţie câteva ore, până îi mai trecea efectul alcoolului. Numai că, la un moment dat, plictisit de stat în secţia de Psihiatrie, bărbatul a evadat. Acesta a sărit geamul salonului în care stătea, după care a sărit poarta de intrare în secţie. Numai că, în acel moment, s-a rănit destul de grav la gamba piciorului stâng. După ce a sărit poarta, pacientul a luat-o la fugă spre strada Horia.

Rana pe care beţivul şi-a provocat-o la picior a fost destul de gravă, aşa că bărbatul a început să sângereze abundent. În urma lui a lăsat o dâră uriaşă de sânge. Exact această dâră am urmărit-o şi noi şi am aflat despre cazul de la Psihiatrie. Aşadar, ajungând la colţul străzilor Horia cu Octavian Goga, bărbatul a plecat înspre Bulevardul Revoluţiei. La un moment dat, a trecut strada până în faţa Hotelului Central, acolo unde a fost prins din nou de poliţişti, dovadă stând o baltă de sânge. Bărbatului i-au fost acordate îngrijiri medicale şi a fost transportat la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Arad. De aici, pacientul a fost internat pe secţia de Chirurgie Plastică, unde medicii l-au operat la piciorul rănit. Cu toate că a pierdut mult sânge, se pare că acesta este în stare bună.

Legislaţie tâmpită

Nu putem să nu observăm din nou cât de proastă este legislaţia în ceea ce priveşte psihiatria. Dacă bărbatul ar fi fost internat, altul ar fi fost statutul lui în secţia de Psihiatrie. Probabil că ar fi fost cazat într-un salon izolat. Dar cum pacienţii trebuie să îşi dea semnătura pentru a fi internaţi, iar cei mai mulţi refuză acest lucru, ne trezim cu toţi nebunii pe stradă, ne simţim în pericol şi, ţinând cont de faptul că persoanele cu afecţiuni psihice nu răspund în faţa legii pentru faptele comise, pericolul este cu atât mai mare.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor