Falca lanseaza „3 pentru Arad”

De A.D.B.
2Comentarii
Omul politic Gheorghe Falcă, prezentând celor din mass-media proiectul „3 pentru Arad” Foto: JA
Omul politic Gheorghe Falcă, prezentând celor din mass-media proiectul „3 pentru Arad” Foto: JA
ARAD. Provocarea omului politic Gheorghe Falcă către reprezentanţii societăţii civile din Arad: trei locuri sigure în viitorul CLM.

Ofertă surprinzătoare a omului politic Gheorghe Falcă, care a primit girul Biroului Permanent Municipal al PDL marţi seara, în pofida dezavantajelor aduse membrilor de partid. Trei fotolii eligibile, cu şanse 100% de a intra în Consiliul Local Municipal Arad, sunt scoase la bătaie de Gheorghe Falcă şi echipa care îl susţine. Grupul ţintă – societatea civilă arădeană. Scopul – implicarea acesteia în procesul legislativ.

„Ieri, în cadrul Biroului Permanent Municipal am solicitat votul pentru proiectul <3 pentru Arad>, un proiect pe trei direcţii importante de dezvoltare a municipiului. Prin <3 pentru Arad> solicităm societăţii civile oameni reprezentativi care să ducă mai departe cele trei direcţii şi proiecte”, a precizat Falcă.

Posturile vor fi puse în competiţie, candidaţii urmând să fie votaţi de arădeni iar, dintre cei mai buni, o comisie de selecţie, din care va face parte şi Gheorghe Falcă (singurul reprezentant PDL, susţine acesta) va alege cele trei nume finale.

Trei oameni, trei direcţii

În cadrul conferinţei de presă derulate la sediul de campanie al proiectului, Gheorghe Falcă a precizat principalele direcţii: un plan de acţiune gândit pentru 2020, faptul că planurile mari pentru infrastructură vor fi finalizate până în 2014, moment de la care administraţia va trece în etapa a doua (a îndeplinirii dorinţelor imediate ale cetăţenilor), cooptarea cât mai activă a societăţii civile în deciziile luate de administraţie etc.

În proiectul lansat de edil sunt creionate cele trei direcţii de competiţie care vor da cei trei reprezentanţi ai societăţii civile în CLM: Tineret&Voluntariat, Spaţii verzi& Ecologie şi Aradul 2020- Cetatea culturală.

„Ne pregătim pentru 2020 şi trebuie să adunăm toate energiile în jurul unor astfel de proiecte. Ca atare, propunem trei direcţii de competiţie, să atragem trei reprezentanţi ai societăţii civile pe care să îi punem în poziţii eligibile”, a indicat Falcă.

Cum poţi ajunge în CLM

Cum poţi ajunge consilier local? Totul porneşte de azi, în viziunea edilului, pentru că dezbaterea a fost lansată, iar intenţia promotorilor campaniei este de a coopta cât mai mulţi oameni în acest proces de alegere. Cei interesaţi de un loc în CLM trebuie să îşi depună proiectul pe una dintre cele trei componente enumerate mai sus fie la sediul „3 pentru Arad” (Calea Aurel Vlaicu, nr. 8A, bloc E), fie la adresa de e-mail (3pentruArad@societateavie.ro), în perioada 1-30 martie 2012. Candidaţii vor trebui să îşi ataşeze un CV, o poză şi proiectul. Votarea proiectelor de către arădenii interesaţi se va derula în perioada 20 martie – 6 aprilie, iar iniţiatorul lui susţine că toate problemele legate de posibilele nedreptăţi ale sistemului de vot (cum ar fi voturile duble sau triple) au fost deja eliminate. Ba mai mult, candidaţii nu au nici o restricţie în a-şi prezenta proiectul pe un anumit număr de pagini.

Prezentări publice

După selecţia arădenilor decişi să intre în jocul propus de Falcă, va urma alegerea celor trei viitori consilieri. Din primii trei candidaţi pe fiecare direcţie, juriul va alege doar unul. Departajarea celor care au primit la fel de multe voturi de la arădeni şi au proiecte asemănătoare se va face prin intermediul dezbaterilor şi prezentărilor publice.

Cei trei aleşi nu vor trebui să-şi facă probleme dacă vor intra sau nu în Consiliul Local Municipal, căci, potrivit lui Gheorghe Falcă, aceştia vor ocupa primele poziţii pe lista de consilieri, după viceprimari. Cu proiectul său şi cu locurile eligibile s-au arătat de acord cei din Biroul Permanent municipal… cu patru abţineri.

Despre politizare

Cât e politică în acest proiect? „Putem politiza sau nu acest subiect. Puteţi spune că Falcă s-a gândit la beneficii. Eu nu vreau să politizez şi oricum ştiţi cum stăm în sondaje. Nu vreau decât să aduc prin deschiderea în interiorul partidului oameni din afara lui, implicaţi în viaţa societăţii, aşa cum în 2004 au venit oameni tineri. De cealaltă parte, societatea civilă are şansa să pătrundă, astfel, în zona legislativă şi să-şi pună în aplicare proiectele”, a conchis Falcă.

Membrii PDL

Întrebat dacă cei trei reprezentanţi ai societăţii civile vor deveni după selecţie membri de partid, Falcă nu a răspuns clar „da”, dar a precizat că politica e făcută de politicieni şi că în Arad există exemple de menţionat în care membrii de partid sunt şi persoane active în organizaţii ale societăţii civile.

„Pregătim un proiect pentru 2020 care nu poate exista fără societatea civilă”- Gheorghe Falcă2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor