Falcă, mai aproape de şefia PNL?

De Simion Todoca
11Comentarii
Falcă, mai aproape de şefia PNL?
© Traian Igaş foto: JA
Traian Igaş: Dacă Falcă îşi asumă conducerea partidului, desigur că îl voi vota.

În urma demisiei lui Vasile Blaga din funcţia de copreşedinte al PNL, membrii Consiliului de Coordonare al PNL desemnaţi din partea fostului PDL vor vota înlocuitorul acestuia. Cum Gheorghe Falcă este bine poziţionat în interiorul PNL, presa centrală a speculat destul de insistent pe intenţia acestuia de a candida, după alegerile parlamentare, la Congresul din 2017, la preşedinţia PNL. Or, desemnarea lui, acum, ca şi copreşedinte, ar atârna extrem de mult în ecuaţia alegerilor interne de anul viitor. Am încercat să-l contactăm telefonic pe Gheorghe Falcă, pentru a-l întreba dacă intenţionează să candideze, în interiorul fostului PDL, dar nu am reuşit să-l contactăm.

Igaş: îl votez !

În Consiliul de Coordonare, printre membrii care vor vota sunt deputatul Eusebiu Pistru şi senatorul Traian Igaş. Chiar dacă se discută mult pe tema relaţiilor nu tocmai cordiale dintre Falcă şi Igaş, senatorul afirmă că, dacă Falcă intră în cursă, îl va vota fără reţinere. „Ştim demult că Ghiţă Falcă îşi doreşte funcţii la centru, iar dacă îşi asumă această sarcină, fără îndoială că îl voi vota, întotdeauna mi-am susţinut, în orice ecuaţie, colegii de la Arad. Având, însă, în vedere că este un moment extrem de dificil, nu ştiu dacă va avea, acum, apetenţă pentru această funcţie”

Surprindere şi apreciere

Cât despre demisia lui Blaga, Igaş spune că este surprins de ceea ce s-a întâmplat, dar că „apreciază” gestul acesteia. „Ca vechi membru al partidului, a dovedit că are respect faţă de regulamente şi faţă de spiritul legii şi am credinţa că îşi va dovedi în instanţă nevinovăţia. Conducerea partidului trebuie să se reunească de urgenţă şi să decidă cine va ocupa funcţia de copreşedinte, dar şi cine va fi şeful de campanie al PNL.Precizez că nu este obligatoriu să fie aceeaşi persoană”. Cât despre convocarea în avans a congresului de definitivare a fuziunii, Igaş este de părere că nu este indicat: „Alegerile interne în PNL vor avea loc în 2017, convocarea unui congres acum este inoportună. Suntem în precampanie, iar cel care îşi va asuma coordonarea alegerilor va avea o sarcină deloc uşoară. Sunt filiale în care mocnesc tensiuni, iar acesta va trebui să le gestioneze în aşa fel încât să maximizeze scorul PNL”, a declarat Igaş.

Taguri: , , ,


11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor