Fara campanie in CLM

De Adriana Barbu
Fara campanie in CLM
14 proiecte şi tot atâtea voturi în unanimitate la şedinţa de joi a Consiliului Local Municipal Arad.

Arad. Nu s-au certat. Nu au ţinut discursuri lungi, nu au comentat şi nici măcar nu au votat împotrivă. O situaţie destul de greu de întâlnit în şedinţele CLM Arad, mai ales că suntem cu câteva zile înaintea unui vot politic decisiv: primul tur de scrutin la alegerile prezidenţiale. Aleşii municipali parcă au uitat joi de alegeri: nu s-au certat, nu au deschis subiecte politice, nu s-au acuzat de mârşăvii. E posibil, însă, ca această campanie să-i fi obosit deja şi să nu le mai fi rămas urmă de energie pentru încă o dispută politică. Sau poate subiectele au fost de aşa natură încât nu puteai găsi motiv de gâlceavă. Pentru că din cele 14 proiecte aflate pe ordinea de zi a şedinţei ordinare CLM de joi nu a existat nici măcar unul care să ridice suspiciuni, semne de întrebare sau care să fie etichetat drept un proiect cu greutate. Vineri, la cea de a doua şedinţă CLM din această săptămână, situaţia va sta, credem noi, cu totul altfel. Şi cum această şedinţă e programată de dimineaţă, de la ora 9.00, e posibil ca şi energia consilierilor să nu se fi consumat până la acea oră. Subiectele sunt de această dată prea grele ca să fie trecute… cu o simplă ridicare de mână.

O singură recomandare

Revenind la şedinţa de joi, aleşii au votat, cu toţii, toate cele 14 proiecte de hotărâre propuse de executiv, fie că a fost vorba de repartizare de locuinţe, de aprobare de PUZ-uri, de modificări de inventaruri de bunuri, de atestări de administratori de bloc sau de acordare de mandate speciale consilierilor din AGA la diferite societăţi comerciale din subordinea CLM. O singură intervenţie la proiectele de hotărâre a fost bifată joi, însă aceasta nu a schimbat cu nimic propunerile executivului. A fost vorba doar de o recomandare făcută referitor la gardurile de protecţie ale unor structuri de comerţ şi depozitare.
Nici punctul „Diverse” nu s-a bucurat de mai multă atracţie printre aleşi. Au intervenit doar viceprimarul Bognar Levente, pentru a le preciza colegilor că se vor sărbători atât la Gyula, pe 21 noiembrie, cât şi la Arad, pe 12 decembrie, cei 20 de ani de înfrăţire Arad-Gyula, şi consilierul local Gheorghe Săplăcan, care a adus în discuţie problema sefamorizării intersecţiei Andrei Şaguna-Kogălniceanu, a semaforizării de la Intim şi problema bisericii ortodoxe din Vlaicu. Asupra acestor subiecte, însă, vom reveni.

Scurte intervenţii fără critici

Primarul Gheorghe Falcă a vorbit şi de această dată cel mai mult dintre toţi, deşi intervenţiile sale nu au fost nici pe departe asemănătoare cu cele din trecut. Aşa cum ne-a obişnuit, înainte de startul şedinţei, a făcut trei informări, însă de această dată scurte, fără a mai critica Guvernul, fără a da vina pe careva, fără a reproşa mare lucru. Totuşi, nu au scăpat de o mică „atingere” foştii consilieri locali ai opoziţiei, care nu au votat proiectul BERD, ajuns la apogeu acum, când primele două tramvaie Imperio au intrat pe linii. Intervenţiile primarului, scurte şi calme, nu au mai beneficiat de replica singurului consilier din Opoziţie dornic să-i ţină piept edilului (Marin Lupaş).

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !