Fără legătură cu „cazul Ponta”

De Simion Todoca
Reactualizat la:
1Comentariu
Eusebiu Pistru(stânga) și Flavius Măduţa
Eusebiu Pistru(stânga) și Flavius Măduţa
Curtea Constituţională a României a dezincriminat conflictul de interese în privat, eliminând un articol din Codul Penal.

Plenul Curţii Constituţionale a decis că un aliniat din Codul Penal, referitor la incriminarea conflictului de interese în mediul privat este neconstituţional. Deşi eliminarea articolului pare să-i folosească premierului Victor Ponta în procesul lui Şova, deputaţii Eusebiu Pistru (PNL) şi Flavius Măduţa (PSD) nu cred că ar exista o legătură între cazul respectiv şi decizia CCR. Totodată, cei doi consideră că eliminarea incriminării conflictului de interese în privat este corectă.

Eusebiu Pistru, deputat PNL

„ Poate că eliminarea aliniatului respectiv ar putea fi aplicabilă în dosarul în care premierul Ponta este inculpat, dar nu cred că există vreo legătură, având în vedere că sesizarea Curţii Constituţionale a fost făcută într-ospeţă fără nicio legătură cu dosarul Şova. Cât despre opinia mea asupra conflictului de interese în mediul privat, aceasta coincide cu motivarea CCR, în care se arată că incriminarea, prin dispoziţiile art. 308 alin. (1) din Codul penal, a infracţiunii de conflict de interese în mediul privat reprezintă o încălcare nejustificată a libertăţii economice şi a dreptului la muncă al persoanelor care exercită, permanent ori temporar, cu sau fără o remuneraţie, o însărcinare de orice natură în cadrul oricărei persoane juridice, drepturi fundamentale prevăzute la art. 41 alin. (1) şi art. 45 din Constituţie”

Flavius Măduţa,deputat PSD

„Este evident că premierul Victor Ponta nu are absolut nicio legătură cu decizia Curţii Constituţionale, care a fost sesizată punctual într-un caz judecat la Pătârlagele. Indiferent de unde a venit sesizarea, este bine că, măcar acum, CCR a eliminat o incriminare aberantă, care sabota pur şi simplu buna funcţionare a administraţiei. Nu puteai încheia contracte cu firme serioase, pentru că, Vezi, Doamne, ai lucrat cândva la firma respectivă şi erai considerat în conflict de interese. Nu ştiu de ce a fost inclusă o asemenea prostie în Codul Penal, poate din dorinţa de a fi mai catolici decât papa, ca să demonstrăm ce tare luptăm noi împotriva corupţiei, însă aceasta dovedeşte încă odată cât de necesară este revizuirea Codului Penal şi a Codului de procedură penală, în ciuda celor care vociferează, în interes strict electoral. CCR demonstrată cu subiect şi predicat că este necesară revizuirea.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor