aradon.ro Web analyticsFără legătură cu „cazul Ponta”

Reactualizat la:

Fără legătură cu „cazul Ponta”

Reactualizat la:
Curtea Constituţională a României a dezincriminat conflictul de interese în privat, eliminând un articol din Codul Penal.
Scris de Simion Todoca - Curtea Constituţională a României a dezincriminat conflictul de interese în privat, eliminând un articol din Codul Penal.

Plenul Curţii Constituţionale a decis că un aliniat din Codul Penal, referitor la incriminarea conflictului de interese în mediul privat este neconstituţional. Deşi eliminarea articolului pare să-i folosească premierului Victor Ponta în procesul lui Şova, deputaţii Eusebiu Pistru (PNL) şi Flavius Măduţa (PSD) nu cred că ar exista o legătură între cazul respectiv şi decizia CCR. Totodată, cei doi consideră că eliminarea incriminării conflictului de interese în privat este corectă.

Eusebiu Pistru, deputat PNL

„ Poate că eliminarea aliniatului respectiv ar putea fi aplicabilă în dosarul în care premierul Ponta este inculpat, dar nu cred că există vreo legătură, având în vedere că sesizarea Curţii Constituţionale a fost făcută într-ospeţă fără nicio legătură cu dosarul Şova. Cât despre opinia mea asupra conflictului de interese în mediul privat, aceasta coincide cu motivarea CCR, în care se arată că incriminarea, prin dispoziţiile art. 308 alin. (1) din Codul penal, a infracţiunii de conflict de interese în mediul privat reprezintă o încălcare nejustificată a libertăţii economice şi a dreptului la muncă al persoanelor care exercită, permanent ori temporar, cu sau fără o remuneraţie, o însărcinare de orice natură în cadrul oricărei persoane juridice, drepturi fundamentale prevăzute la art. 41 alin. (1) şi art. 45 din Constituţie”

Flavius Măduţa,deputat PSD

„Este evident că premierul Victor Ponta nu are absolut nicio legătură cu decizia Curţii Constituţionale, care a fost sesizată punctual într-un caz judecat la Pătârlagele. Indiferent de unde a venit sesizarea, este bine că, măcar acum, CCR a eliminat o incriminare aberantă, care sabota pur şi simplu buna funcţionare a administraţiei. Nu puteai încheia contracte cu firme serioase, pentru că, Vezi, Doamne, ai lucrat cândva la firma respectivă şi erai considerat în conflict de interese. Nu ştiu de ce a fost inclusă o asemenea prostie în Codul Penal, poate din dorinţa de a fi mai catolici decât papa, ca să demonstrăm ce tare luptăm noi împotriva corupţiei, însă aceasta dovedeşte încă odată cât de necesară este revizuirea Codului Penal şi a Codului de procedură penală, în ciuda celor care vociferează, în interes strict electoral. CCR demonstrată cu subiect şi predicat că este necesară revizuirea.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  Interviu aradon.ro cu Inspector principal de poliție Livia Pescar: „Munca de teren oferă mai multe satisfacții”
  Pe Livia Pescar o știți din presa locală. Cu siguranță, i-ați văzut numele în ziar sau pe site-urile de știri arădene sau la tv. Ea este cea care oferă declarații presei atunci când în Arad au loc evenimente care ajung să fie anchetate de Poliție. Este purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad din anul 2021. Recent, inspectorul principal de poliție Livia Pescar s-a întors dintr-o misiune internațională ce a avut loc la Sevilla, Spania, organizată de Biroul Atașatului de Afaceri Interne la Madrid.

  Local

  Curtea, grădinile și parcurile mănăstirii Feredeu, acoperite de o viitură puternică
  Curtea, grădinile și parcurile cunoscutei mănăstiri Feredeu din județul Arad au fost acoperite de o puternică viitură, marți spre seară, venită de pe dealurile din jurul lăcașului de cult.

  Oameni

  Amber Heard este acuzată că a falsificat pozele cu rănile provocate de Johnny Depp
  Avocatul lui Johnny Depp a acuzat-o pe Amber Heard că a falsificat imaginile cu rănile provocate de fostul ei soţ.

  România

  Meditațiile cu profesorii de la clasă vor fi interzise. Sancțiuni prin lege pentru cadrele didactice
  Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat marți că profesorilor le va fi interzis prin lege să mai facă meditații cu elevii din clasele la care predau. Regula ar putea fi aplicată din anul școlar 2022-2023. Vor exista sancțiuni pentru cadrele didactice care nu o respectă. 2

  Local

  Vrea să afle of-urile locuitorilor din „6 Vânători”
  Viceprimarul municipiului Arad, Ilie Cheşa, ţine să se informeze direct de la cetăţeni în legătură cu problemele din cartier. 

  Local

  „Sanitarii pricepuţi” de la „Moise” vor reprezenta Aradul la faza naţională

  Local

  Expoziţie documentară: Bicentenarul teologiei arădene

  Local

  „Prietenii pompierilor”, calificaţi la faza naţională

  Local

  Un bărbat din Barațca a murit după ce s-a răsturnat cu tractorul
  Tragedia a avut loc marți, 17 mai, în satul Cuveșdia, comuna Șiștarovăț. Victima efectua lucrări agricole cu tractorul când a avut loc incidentul. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.