Fara locuri libere in instantele aradene

De Alin Gherasim
Fara locuri libere in instantele aradene
ARAD. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a făcut public numărul de locuri vacante din instanțele din România, locuri ce pot fi ocupate la următoarea sesiune de transfer ce va avea loc la mijlocul lunii mai. În ceea ce privește județul nostrum, însă, toate judecătoriile, dar și tribunalul, sunt “ticsite”.

La nivelul întreg județului, un singur post estedisponibil, dar și acela la o judecătorie ce se află pe lista instanțelor propuse spre desființare. Numai Judecătoria Gurahonț ar putea primi, prin transfer, un magistrat care dorește să ajungă cât mai aproape de vestul țării din varii motive. În altă ordine de idei, lista locurilor vacante făcută publică de către CSM vine să desființeze declarațiile diverșilor politicieni, aflați la Putere sau în Opoziție, politicieni care anunțau cu surle și trâmbițe faptul că, prin intervenția lor, s-a renunțat la ideea de desființare a două judecătorii din județul Arad. CSM spune clar și concis faptul că atât Judecătoria Gurahonț, cât și Judecătoria Chișineu-Criș, sunt propuse spre desființare.

Penali în schemă

Informațiile furnizate de către CSM par să țină de domeniul științifico-fantastic dacă ne uităm peste organigrama Judecătoriei Ineu, cea ai penală instanță din țară, unde 50 la sută dintre judecători, adică 2 din 4, au fost condamnați pentru fapte de corupție. Deși conducerea acestei instanțe se plânge că nu poate adduce alți judecători în locul lui Aurel Tripa, condamnat pentru trafic de influență, și a Floriței Boloș, condamnată pentru luare de mită, CSM indică faptul că schema de magistrate este completă aici. Mai concret, CSM spune că toate cele 5 posturi disponibile sunt ocupate, neexistând locuri vacante. Ca atare, deși cei doi magistrate enumerați mai sus au fost condamnați definitive, acest lucru nu pare să fi ajuns și până la urechile celor din CSM.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !